KARS Haber Girişi : 02 Temmuz 2019 21:55

TÜRSAB'dan Kars Valiliği'ne Ziyaret

TÜRSAB'dan Kars Valiliği'ne Ziyaret
Kars Valisi Türker Öksüz, TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya’yı makamında kabul etti.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.

Vali Türker Öksüz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Kars’ın turizm potansiyeli, turizmin geliştirilmesi ve turizm sektöründe yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kars Valisi Türker Öksüz, herkesi her mevsimde ayrı güzellikleri olan Kars’a davet etti.

Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısı ve adeta bir açık hava müzesi olan serhat şehir Gazi Kars’ın; Kars Kalesi, Baltık mimarisi yapıları, Ebu’l Hasan Harakani Külliyesi, tarihi dokusu, Çıldır Gölü, Kuyucuk Kuş Cenneti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Ani Örenyeri, Sarıkamış Kış Turizm Merkezi, Susuz Şelalesi ve birçok tarihi ve turistik değerleri ile yapımı devam eden ve planlanan projelerle cazibesini daha da artıracak, Türkiye’nin doğusunda önde gelen turizm merkezi olduğunu ve mutlaka gezilip, görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu belirtti.

Kars’ın özellikle büyük ve küçükbaş hayvan varlığı, kaz üretimi, coğrafi işaret almış olan kaşarı, gravyeri, çeşitli süt ve süt ürünleri ve Kars Balı ile ülkemizin lokomotifi konumunda olduğunu belirterek, sektörde markalaşma adına da önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı.   

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya da Kars’ın ülkemizin kadim şehirden biri olduğunu belirterek, Kars’ın bilinirliğinin son yıllarda arttığını ve TÜRSAB olarak Kars turizminin gelişmesi ve hak ettiği noktaya gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ziyaret karşılıklı plaket taktimi ve fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.