KARS Haber Girişi : 09 Mart 2023 20:38

Toplu Taşımaya Yapılan Zamla İlgili Kars Şoförler ve Otomobilciler Odasından Açıklama

Toplu Taşımaya Yapılan Zamla İlgili Kars Şoförler ve Otomobilciler Odasından Açıklama

Kars Olay- Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası, dolmuş ücretlerine son yapılan zamlarla ilgili vatandaştan gelen tepkiler sonucu açıklama yaptı. 

 

Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Levent Mehrekula yaptığı açıklamada,

“Toplu taşıma zam gerekçesi, ilimiz Kars merkezde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına en son 30.06.2022 tarihinde zam verilmiştir. Bu tarihten sonra ülkemizde bir çok ürün ve hizmete birçok defa ve yüzde yüzün üzerinde artışlar geldiği halde ve en son olarak esnafımızı daha çok etkileyen şoför ücretleri, SGK primleri, yedek parça, amartisman giderleri, karayolu zorunlu trafik sigorta poliçeleri ve Tüvtürk araç muayene harçları, vergiler ve trafik para cezaları gibi esnafımızı yakından etkileyen bu zamlara toplu taşıma esnafımız ancak 8 ay dayanabilmiş ve toplu taşıma hat yetkililerinin vermiş olduğu dilekçeyle odamızdan tarifelerinin güncellenmesini talep etmişlerdir.

 

Esnafımızın haklı talebi üzerine istemiş oldukları ücreti odamız yüksek bulmuş ve en asgariye çekilerek, tam 8.50 TL öğrenci ise 7.00 TL olarak belirlenmiştir.

 

Çevre illerden de yapılan fiyat araştırması neticesinde en son şubat 2023’de Ardahan ili dolmuş tarifesini güncellemiştir. Buna göre uzak mesafe tam 11.00 TL öğrenci 9.00 TL yakın mesafe tam 9.00 TL öğrenci 8.00 TL olarak belirlenmiştir.

Bizler bu güncellemeleri yaparken esnaftan çok vatandaşı düşünerek yapıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın aklında herhangi bir şüphe olmasın.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.