Teamülleri Bozan Vali Türker Öksüz

Gündemimiz Mehmetçik ve Barış Pınarı Harekâtı olunca biraz yazılarıma ara verdim fakat bu durum “Gölge, Kars‘ın nabzını yoklamıyor.” anlamına gelmiyor. Bu haftaki yazımın konusu, Kars valisi Türker Öksüz. Vali, bir şehrin kaderini değiştirir. Eksiğiyle gediğiyle o şehri bağrına basar, iç güvenliğinden tutun da sosyolojik yapısına kadar her alanda elinden geleni yapar, halka iner nabzını yoklar ve bunu tamamen gönüllülük esasına dayanarak yapar. Makamın verdiği güçle değil, devletin şefkati ile hareket eder, devlet terbiyesini temsil eder.

 

Karsımızın Valisi Türker Öksüz, göreve geldiği günden beri her zaman devlet terbiyesi ile hareket etti. Herkese eşit mesafede davrandı, siyasal kimliklerin verdiği üstünlüklere geçit vermedi, toplum içinde her zaman samimiyete önem verdi, halk günleri düzenledi, vatandaşı ayağına çağırmadı aksine vatandaşın ayağına gitti, yaşanılan sorunları bizzat not aldı, muhtarlarla buluşmalar yaptı, bir köy okulunda çocuklara devletin şefkatli elini uzattı.

 

Mesela geçen hafta İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürüyle birlikte Paşaçayır mahallesinde halk toplantısı yaptı. Toplantıya katılanlardan birisiyle görüştüm, valiyle beraber kolluk amirlerinin de halkla bir araya gelmesini çok sevmişler. Diyorlar ki, devleti karşımızda görmek bizi hem çok mutlu etti hem de güvenimizi tazeledi. Devletin birlik ve beraberliğini halka yansıttığınız için vali Türker Öksüz'e ve kolluk amirlerine teşekkür ediyorum. Bu tarz halk toplantılarının birçok ön yargıyı kıracağını düşünüyorum.

 

Özellikle bu halk toplantılarında kadın erkek herkes dinlenmeli. Temel sorunu, devletin temsil eden idareciler önünde tartışmak hem halkın özgüvenini arttırır hem de devletle halk arasındaki samimiyeti.

 

Benim içim rahat neden mi? Bu ikiyüzlü siyasilerin yapamadığı hizmetleri layığıyla yapacak Türker Öksüz vali var, arkasında kolluk amirleri ve Kars halkı var. Bu yüzden üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok. Tüm kalbimle inanıyorum ki BİR GÜN Kars’a dair her şey devletin şefkatli kollarında olacak. İşte burada en büyük görev Kars valimiz Türker Öksüz ‘ e düşecek.

 

Sayın valim, Kars size inanıyor ve güveniyor. Devletin şefkatli yüzünü bizlere gösterdiğiniz için minnettarız, saygılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.