KARS Haber Girişi : 20 Haziran 2020 23:51

Tarıma Can Suyu Olacak 'Kars Barajı' Açıldı

Tarıma Can Suyu Olacak 'Kars Barajı' Açıldı
Kars ve Digor ovalarında 475 bin dekar tarım arazisine can suyu olacak Kars Barajı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Tarıma Can Suyu Olacak 'Kars Barajı' Açıldı

Kars Olay-475 bin dekar tarım arazisini can suyu verecek olan Kars ve bölgenin en önemli tarımsal sulama projesi Kars Barajı açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video-konferans sistemi ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Törene video-konferans sistemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış öncesinde Karslılara hitap etti.

 

Kars’ın geldiği noktayı yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, suyun medeniyet olduğuna vurgu yaparak Türkiye'de son 18 yılda 585 barajın hizmete sunulduğunu söyledi.

 

Yaklaşık 10 yıllık bir inşaat mazisi olan Kars Barajının geçtiğimiz yıl su tutmaya başladığını belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan; Kars Barajı’nın, Kars ve Iğdır’ın topraklarını sulayarak verimliliği arttırdığını, inşa bedeli 330 milyon lira olan barajın bir yılda yapılan yatırımı iki katıyla geri ödediğini ayrıca sulamalar ve diğer yatırımlarla bu projenin toplam maliyetinin 2 milyar lirayı bulacağını söyledi.

 

Kars’ın atık sularının Kars Çayı’na dökülmesini engelleyecek projeyi de hayata geçirerek çevre kirliliğinin önüne geçileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Görüldüğü gibi ülkemize ve bölgemize gerçekten büyük katkı sağlayacak bir eser ortaya çıktı. Barajımızla serhat şehrimiz Kars’a yeni bir sembol de kazandırdığımıza inanıyorum. Barajımızın ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum. Çiftçilerimize bol ve bereketli hasatlar diliyorum” seklinde konuştu.

 

Ülkemizin su potansiyelini en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak yatırımları birer birer hayata geçirdiklerini belirterek milletimizin refah seviyesini yükseltmek adına ülkemizde birçok baraj, hidroelektrik santralleri, içme suyu tesisleri ve sulama kanallarının hizmete sunulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını yurt ve dünya gündemi hakkındaki açıklamalarının ardından Koronavirüs salgını ile mücadelede temizlik, maske ve mesafe kurallarına vurgu yaparak sonlandırdı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de hizmete sunulan Kars Barajı ve Sulamaları, bölgenin en önemli, en büyük ve hasretle beklenen tarımsal sulama projesi olduğunu belirterek baraj hakkında bilgiler verdi.

 

Kars Barajı; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars Barajının ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileklerini iletmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars Valisi Türker Öksüz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Pro. Dr. Yunus Kılıç, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete sunuldu.

 

Düzenlenen törene; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars Valisi Türker Öksüz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü bürokratları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.