KARS Haber Girişi : 13 Mart 2019 00:22

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kars'ta

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kars'ta
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir dizi programa katılmak üzere bu gün hava yoluyla Kars'a geldi.

Kars Olay-Kars ve Ardahan’da gerçekleştireceği bir dizi programlara katılmak üzere beraberinde TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ve Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları ile ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi havaalanında; Kars Valisi Türker Öksüz, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, ilgili birim amirleri karşıladı.
 
Karşılamanın ardından Ak Parti ve Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezlerini ziyaret eden Bakan Pakdemirli, daha sonra Tarım ve Orman Sektör Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere DSİ 24. Bölge Müdürlüğüne geçti. 
 
DSİ 24.Bölge Müdürlüğü’nde Kafkas Halk Dansları gösterisi ile karşılanan Bakan Pakdemirli, yöresel ürünlerin sergilendiği standı ziyaret ederek sergilenen ürünleri incelediler ve ürünler hakkında bilgi almalarının ardından toplantıya katıldılar. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda; Cumhur İttifakı Belediye Başkanı adayı Çetin Nazik, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Bekir Pakdemirli birer konuşma yaptılar. 
 
Kars Valisi Türker Öksüz yaptığı konuşmada, ülkemizin Kafkaslara açılan kapısı, serhat şehir, Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin ve 90 Bin Sarıkamış Şehidimizin diyarı Kars’a hoş geldiniz.” şeklinde selamlayarak Kars’ın tarihi, kültürel, tarım ve hayvancılık potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi. 
 
Kars’ın sahip olduğu turizm potansiyelinin yanında tarım ve hayvancılık alanında da ön plana çıktığını, Kars’ın sahip olduğu tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeliyle Ülkemizde ön planda olduğunu belirterek “Serhat şehrimiz Kars; turizm ile olduğu kadar tarım ve hayvancılığı ile ön plana çıkmış bir şehirdir. Yaklaşık 1 milyona yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığımızla, 270 Bin kaz varlığımızla, toplam tarım alanlarımızın % 58 inin kapladığı yem bitkilerinin ekilişi ile ve kırsal turizmi ile tam bir tarım ve hayvancılık şehridir. Bu şehir tarım ve hayvancılık ile beslenmektedir. 27 bin çiftçimiz tarım ve hayvancılıktan geçimini temin etmektedir. İstihdamımızın % 43’ü tarım alanında istihdam edilmektedir. İlimiz tarımsal üretim değeri açısından Türkiye’de 34 sırada bulunmaktadır. Tüm bu veriler ilimizin Türkiye’de ne kadar önemli bir noktada olduğunu göstermektedir. 521 Bin ton süt üretimi ile Türkiye’de 7’nci sırada bulunan ilimizde 12 bin ton ile ülkemizin en lezzetli kaşar üretimi yapılmaktadır. Tüm bu varlığımız ilimize tarım ve hayvancılık alanında avantaj kazandırmakla birlikte elbette bazı destek ve katkılara ihtiyaç duyuyoruz. İşte bugün yapacağımız bu toplantının ilimizde tarım ve hayvancılık potansiyelinin çok daha ileriye gitmesine ve yükselmesine önemli katkılar sunacağını inanıyoruz. İnanıyoruz ki, Kars halkı olarak vereceğiniz destek ile birlikte tarım ve hayvancılık potansiyelimiz daha ileri seviyeye yükselecek, toprakları daha fazla sulanan, gerek bitkisel gerek hayvansal üretimde daha fazla teşvik ve destekle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan bir tarım v hayvancılık potansiyelini hep birlikte yakalayacağız.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında Kars'ın tarım ve hayvancılığı açısından büyük önem arz eden bu toplantıya katılımlarından dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkürlerini ileten Vali Öksüz, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde yaptığı çalışmalar ve bakanlık tarafından üreticilere verilen destekleri anlattı. 
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin konuşmasının ardından, sektör temsilcileri ve üreticilere söz verilerek sorun ve talepleri istişare edildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.