KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Ocak 2018 20:13

Tarihi Harp Müzesi Kars'ta Ziyaretçilerini Bekliyor

Tarihi Harp Müzesi Kars'ta Ziyaretçilerini Bekliyor
Kars'ta uzun emekler ve gayretli çalışmalar sonrası açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye'de 3. İnteraktif Müze olma özelliğine sahip Harp Tarihi Müzesi Kars'ta ziyaretçilerini bekliyor.

Kars Olay- Kars'ta uzun emekler ve gayretli çalışmalar sonrası açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye'de 3. İnteraktif Müze olma özelliğine sahip Harp Tarihi Müzesi Kars'ta ziyaretçilerini bekliyor.

Açılışı Bakan Ahmet Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından Halitpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve 7 bin metrekare alan üzerinde bin 200 metrekare kapalı alana sahip halk arasında 'Kanlı Tabya' olarak bilinen Harp Tarihi Müzesine ilgi gün geçtikçe artıyor.

Yeni açılan interaktif Kars Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesini hafta içi ve haftasonu 08:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 
 
Türkiye'de 3. İnteraktif Müze Kars'ta 
Teknolojik olanaklar kullanılarak tasarlanan projede, görsel efektler, interaktif kurgular ve ses efektleriyle yakın tarihimizde cereyan eden olayların bir kez daha canlandırıldığı Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi'ndeki sonsuzluğa giden bir ışık kervanı, görsek ses efektlerin yer aldığı bölümler gezildi. Ayrıca, tabya içerisinde bulunan revir, ameliyathane ve mutfak bölümlerinde gerçeği aratmayan dizaynlar, asker maketlerinin bulunduğu alanlar görüldü. Yaralı askerler, ameliyat edilen askerler ve kovuşta istirahate çekilen askerlerin mektup okuması, düşünmesi ve dolaşmasının anlatıldığı görseller ziyaretçileri de duygulandırdı. Yine o günlerde tabya içerisindeki iaşelerinin karşılanması için bulunan mutfakta çalışan askerlerin görüntüleri ve yine o dönem kullanılan malzemeler; heybesinden, güğümüne mısır, biber, kuru soğan, patates ve yumurtalar, koğuştaki askerlerin bazılarının yaralı halde gezinmesi, bazılarının mektup okuyor bazılarının da düşünür haldeki görselleri katılımcıları adeta o günlere götürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.