KARS Haber Girişi : 22 Eylül 2019 10:38

Sonbaharın Habercisi Yaprak Dökümü Başladı

Sonbaharın Habercisi Yaprak Dökümü Başladı
Baharın Müjdecisi, Hazanın Habercisi olan Ihlamur Ağacı sarı yapraklarını dökmeye başladı.

Kars Olay-Her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntüleriyle etrafa yayılan yapraklar, tarihi kent Kars’a artık kış mevsiminin gelmeye başladığını gösteriyor. Halk arasında Hazan mevsimi olarak adlandırılan sonbahar yaprakları sarı ve kızıl renkleriyle şehre hüznü de birlikte getirdi.

Baharın Müjdecisi, Hazanın Habercisi olan ağacı tanımlayan çevre esnaflarından Sabahattin Kaçar bu ağacı şu sözlerle anlattı. Kaçar: Maalesef ilimize artık hazan geldi. Bizim son bahar mevsimimiz hazanımız artık ilimizde başladı. Şuan görmüş olduğunuz bu ağaç yıllardır dikkatimizi çeker, Kars’ta ilk yeşillenen bu ağaç ilk sararıp yaprak dökende bu ağaç, Yani ilkbaharın müjdecisi de bu, hazanın gelişini gösteren de bu. O kadar güzel ve farklı bir ağaç ben hemen hemen 50 yıla yakındır, bu ağacı bilirim yani geçmiş yıllarda ilimiz valisi tarafından dikildiğini biliyorum ve bu güzelliği Kars sokaklarına kazandırmış. Ve bu ağaçların bildiğim kadarıyla ıhlamur türünden olduğu, çevresinde bulunan diğer ağaçlar ise karaağaçlar olarak biliyorum ilimizde kış coğrafyasının ağır geçmesi nedeniyle kışa dayanıklı ağaçlardan bir tür bunlar ve bu ağacımız ise ıhlamur türü bir ağaçtır dedi.

 

Kaynak: KarsPusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.