SİYASET Haber Girişi : 22 Haziran 2018 20:06

Son Dakika! Kars Saadet Partisi 1. Sıra Adayı İstifa Ederek Ak Partiye Katıldı

Son Dakika! Kars Saadet Partisi 1. Sıra Adayı İstifa Ederek Ak Partiye Katıldı
Kars'ta Millet İttifakı oluşumunda yer alan Saadet Partisi adayı Sezgin Yıldız ve beraberindeki 24 partili istifa ederek AK Partiye geçti. Bakan Arslan ve İl Başkanı Adem Çalkın tarafından parti rozetleri düzenlenen programda takıldı.

Kars Olay- AK Parti Kars Seçim Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen programda  24 Haziran seçimlerinde Millet ittifakında yer alan Saadet Partisi'nin 1. Sıra Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız, Saadet Partisi Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ile birlikte toplam 24 Saadet Partili, partilerinde istifa ederek AK Parti'ye geçti.

İl Başkanı Adem Çalkın, "Bu gün güzel ve önemli bir güne şahitlik ediyoruz. Allah Erbakan hocamıza rahmet etsin, onun milli görüş geleniğini Türkiyeye kazandırdığını bilioruz, En büyük kazanımıda bugün Dünya Lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Saadet partisi hocamızın partisidir, doğrudur. Bir zamanlar ailesi dışlandı şimdi ise kendi katili olan CHP ile iş yapıyor.  Saadet partisi Milletvekili Adayı Sezgin beyde bunu gördü, farkında oldu ve bugün milli görüşün temsilcisi olarak Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız bey ile Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ile birlikte AK Parti çatısı altında olmaya karar verdiler. Bugün siyonistler, emperyalistler ve islam düşmalarına karşı duracak tek lider Recep Tayyip Erdoğan ve onunla birlikte olanlardır. Sezgin beye çok teşekkür ediyorum. Erdemli bir duruş sergilediler, Erdemliler hareketine dahil oldular". dedi.

Saadet Partisi Milletvekili  Adayı Sezgin Yıldız; "Ben Saadet Partisi Kars Milletvekili Adayı olarak bugün Kars’ta ses getirecek bir ana şahitlik yapıyoruz. Bunu herkesin anlaması, idrak etmesini rica ediyorum.  Milli görüş hareketi CHP’nin zulmüne uğramış , CHP’den dolayı başına gelmeyen iş kalmamış bir Milli görüşten bahsediyoruz. İl etaptan beri sindiremediğim sahada da fark ettiğim birşeyler vardı. Bunu sindiremedim bunu milli görüşün muhafazakar kesimin şahsımıza güvenerek oy verdiği bir seçim. Alacağımız oyların ittifakta en fazla oy alan CHP’ye gidiyor olması sindiremedim. Bundan dolayı bugün ve arkadaşlarım burada istifa dilekçelerimizi vermemizin gerekçelerinden biri budur. Ben burada bunu bugün açıklıyorum ama yarın binlerin oyunun CHP’ye geçtiği zaman bunu açıklayamam.

Bir diğer sebebi ise şu, Ülkemiz gerçekten çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor, memleketimize her zaman böyle dik duran bir lider nasip olmaz. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bir nefer olarak içerdeki ve dışarıdaki şer odaklarına karşı tüm ekip arkadaşlarım, kağızman ilçe teşkilatı, ilçe başkanım olarak Cumhurbaşkanımızn yanında olduğumuzu belirtiyorum." dedi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan; Bu dava yeni bir dava değil, 950 yıl önce Sultan Alparslan'ın Anadoluya girmesiyle başlayan bir dava bu dava Hasan Harakaninin 1000 li yıllarda anadolu coğrafyasına girmesiyle başlayan davadır. Elbetteki bizler  bu dönemde bu davayı temsil etmek adına gayret ortaya koyuyoruz. Bu  ülkenin dış güçlerin müfahalesinden kurtulması için önemli. 100 sen önce ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  öncülüğü ve lderliğinde mücadee verildiyse,  50-60 sene önce Adnan Menderes nasıl canını verdiyese, nasılki Erbakan Hocamız ve Turgut Özal  Cumhurbaşkanımız hayatlarını verdilerse bugünde bu dava Lidermiz  Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında hep birlikte yürüyoruz.  Onun söyledği güzel bir laf var ben vatandaşımın dışında güç tanımam. 15 Temmzuda bu ispatlandı. Vatandaşlarımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  ve Başkanımız Binali Yıldırım’ın çağrısı ile meydanalara indi silahların karşısında durdu.

Hem miletimzi görüyor hem kutlu dava uğruna mllii görüş uğruna onlarında yanında yer almış yol yürümüş  ama bugün yürüen yolun yanlış olduğunu gören yanlışlığa destek verdikelrini gören arkadaşlarımız hayır biz bu yanlış yolda olamayız, CHP’nin dün ne yaptığını , onların temsilcilerinin dün ne yaptığını onutmadık dolayısla yarın da aynı şeyi yapacaklarını biliyoruz. Dolayısıyla  bırakın şimdi cami cematinden görünmeye çalışan hoca çocuğu olduğunu şleri sürmek bırakın bizlerin davasını savunuyor gibi gözükmek, başörtüsünün savunucusu gibi görünmek seçim bittiği gün fırsat ellerine geçtiğinde neler yapacaklarını bizde unutmadık dün bunu yapanarın yarında daha beterini daha kötüsünü yapacaklarını ama Allah göstemesin ellerine fırsat geçerse yapabileceklerini biliyor. Onların eline fırsat geçmemesi dünki oyunların tekarar oynamamaları için hayır dediler.

Biz onların yanındna olamayız. Biz bu kutlu davanın yol göstericisi Recep Tayyip Erdoğan’ın  yanında olacağız dediler bunun için Değrli milletbei Adayımız Sezgin Yıdlız’ın  bu harektli çok değerli ve kıymetlidir teşekkü ediyorum. “ dedi.

Bilinizki bu gelişini sadece başal bir partinin miltvekili adayının AK partiye gelmesi Ahmet Arslanın onun  yol arkadaşlarını desteklemek adına değildir. Çokda önemlisi bir camiaya mesajdır. Ey camiam ey dava arkadaşlarım bugüne kadar kutlu bir göev yaptık  ama Biz CHP’nin kuuğuna  Biz kemal kıloçdaroğlunu kuyruğuna bi Muharrem İncenin kuyruğuna takılark onların değirmenine su taşıyamayız onları destekleyerek  budavaya ihanet edemeyiz diyerek bugün buradasınız.  Bu gelişinin bunlar için çok anlamlıdır ve bu gelişinizin tek başına olmadığını ortaya koydunuz.

Bugün Sezgin bey bir şey söyledi önemli olan bu mesajı vermektir. Biz şuan yönetimde üyemiz olan 24 arkadaşımız ile birlikte geliyoruz ama bunu uzun soluklu prganize etseydik belki 100 lerce binlerce arkadaşımızla gelirdik ama önemli olan bu kutlu yürüyüşü ortaya koymak bu mesajı buradan Türkiyeye vermekti dedi. Çünki imza attığınız oyan veerdiğini mesaj çok ömelidir,  sadece Kars değil Türkiye için önemlidir. Hatta dünyaya mesaj verdiniz, ve dünyaya dediniz ki dün bizi yok etmeye çalışanlar düm parti olarak bizleri kapatan, dün ecdadımızı asmaya çalışanlar bugün şirin gözüküyor oalbilrsiniz menfaatleri uğruna bizlimle kol kola yürümeye çalışıyor olabilirler. Biz bu oyunu görebiliyoruzu ve bu tezgahı bozmak için burdayız diyerek dünyaya mesaj verdiniz.

Söylemi vatandaş nezdinde kabul görmüyor çünki vatandaş diyor ki biliyor ki eğer bu büyük projeler olamz ekonomi büyümezse, sanayisi endüstrisi büyüyemez, Tükiyenin her ueri erişilebilr ulaşulabilir olmazsa kimse Karsa gelip yatırım yapmaz.

Bugünden Sonra Daha Çok Güçlüyüz
İl Başkanımız, adaylarımız, aday adaylarımız, yenş katılan arkadaşlarımzıla birlikte hep birlikte sahada daha güçlü yürüyeceğiz. Yanlışın peşine düşer, yanlışa ayak uydurusanız yanlışla bilrikte hareket ederseniz işte size dava arkadaşlığı yaoanlarda çıakr derki  hayır siz yanlış yoldasınız biz sizden ayrılıyoruz, biz doğru yolda giden  Recep Tayyip Erdoğan’ın  yolunda AK partiyle bu millete hizmet edenlerin yanında olacağız diyeceğiz. Buünden sonra daha da güçlüyüz. Türkiyede olduğu gibi Kars’tada daha güçlüyüz Elbette Cumhurbakanlığı, milletvekiliği seçimlerinde daha güçlü yürüyeceğiz.

Ayakbağını Kesmek İçin Gel Muharrem Dedi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ayak bağını silkeleyip atmak,  ondan kurtulmak için ona bu yolu gösterdi gel muharrem dedi. Sen bana yeteri kadar ayakbağı oldun senden  kurtulacağım dedi, işte 24 haziranda kendi güvenil Cumhurbaşkanı adayı olmadı sende o gazla yalanla iftira ile milleti kandırabileceğini zannettin . Ama  senin yalanın iftiran beni ilgilendirmiyor demeyeceğiz, hiç birimiz demeyeceğiz . Çünki öncelikle AK Parti olarak 15 yıldır yaptıklarımızı yok sayamazsın. Ak parti olarak bunları yaparken Karsın bir evladınında bizzat bu projelerin  içinde olduğunu, doğru rakamları bildiğini Karslıyla ülkemizin geriye kalan 81 milyonuyla paylaşacağını hesaba katmadın yok varsaydın.

Yapılan konuşmalar sonrasında AK Partiye geçen eski Saadet Partisi Adayı Sezgin Yıldız ve beraberindekilere parti rozeti takılarak fotoğraf çekilmesi ile düzenlenen program sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.