TÜRKİYE Haber Girişi : 18 Temmuz 2019 01:52

Şırnak Valisi Emniyet Genel Müdürü Oldu

Şırnak Valisi Emniyet Genel Müdürü Oldu
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Kars Olay-Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürü oldu.

 

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya Bakanlık emrine görevlenridilirken. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ise Emniyet Genel Müdürü oldu. Yeni Şırnak Valisi ise Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan olurken, Hakkari Vali Yarcımcısı Cüneyt Epcim ise Yeni Bayburt Valisi oldu.

 

 

Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş Kimdir?
1968 yılında Elazığ ilinde doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu.1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.  Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı.

Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen AKTAŞ 1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı.

21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile atanan AKTAŞ 30.06.2017 tarihi itibariyle Şırnak Valiliği görevine başlamıştı.

Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet AKTAŞ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.