BÖLGE Haber Girişi : 07 Haziran 2019 23:22

Sinan Oğan: Kars ve Iğdır’da beka sorunu hiç olmadığı kadar ciddidir

Sinan Oğan: Kars ve Iğdır’da beka sorunu hiç olmadığı kadar ciddidir
Eski Milletvekili Sinan Oğan, Ermenistan’dan gelen bir heyetin Kars Belediyesi’ni ziyaret etmesine tepki göstererek “Kars ve Iğdır’da beka sorunu hiç olmadığı kadar ciddidir” dedi.

Kars Olay- Eski Milletvekili Sinan Oğan, Ermenistan’dan gelen bir heyetin Kars Belediyesi’ni ziyaret etmesine tepki göstererek “Kars ve Iğdır’da beka sorunu hiç olmadığı kadar ciddidir” dedi. 

31 Mart yerel seçimlerinde Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcısı Şevin Alaca‘ya Ermenistan‘dan bir heyet nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete ilişkin Kars Belediyesi‘nin resmi Twitter hesabından yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı;

“Ermenistan Spor Kültür ve Turizm Organizasyonu Başkanı Sayın İştan ZAKARYAN’a, Yerevan Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Edik MİNASYAN’a, Tarih Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Aşot SOĞOMONYAN’a nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Sinan Oğan’dan sert tepki

Belediyeye gerçekleşen bu ziyaret Kars genelinde büyük yankı uyandırırken eski Milletvekili Sinan Oğan‘dan sert bir tepki geldi. Kars ve Iğdır’da ciddi bir beka sorunu yaşandığını söyleyen Oğan,  özellikle MHP yönetimine çağrıda bulunarak “Başınızı İstanbul’dan biraz çevirin de buraya bakın” dedi. İşte Sinan Oğan’ın o açıklaması;

“BEKA sorunu görülmediği için Mitil atmaya gerek duyulmayan Kars Belediyesi MHP’den ” Kürdistan ” diyen HDP’ye geçti. Kars Belediyesi’nin ilk misafirleri Ermenistan’dan! Kars ve Iğdır’da BEKA sorunu hiç olmadığı kadar ciddidir! Başınızı İstanbul’dan biraz çevirin de buraya bakın!”

Çalkın: Estirilmek istenen Ermeni rüzgarına Kars Kalesi gibi set olmasını biliriz

Öte yandan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da ziyaretle ilgili bir açıklama yaparak, “şehirde estirilmek istenen Ermeni rüzgarına Kars Kalesi gibi set olmasını da biliriz.” ifadelerini kullandı. Çalkın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Gazi Kars ruhunu, Harakani Hazretleri’nin fütüvvet değerlerinden, Sarıkamış’ta şehadet şerbeti içen Allahuekber aslanlarından, Anı’yı fetheden Sultan Alparslan’dan, duruşunu Kafkas coğrafyasından almıştır. Ermeni katillerinin yıkıntılarından değil. Kars İslam’dır. Kars Türkiye’dir. Evet biz Harakani gibi soframızı ; dinini, ırkını sormadan herkese açarız. Ancak şehirde estirilmek istenen Ermeni rüzgarına Kars Kalesi gibi set olmasını da biliriz.”

Ayhan Bilgen ise Adem Çalkın’ın sözlerine, “Tüm Osmanlı tarih kitaplarında Ermeniler neden teba-i sadıka diye anılmış acaba diye hiç düşünmez miyiz!” diyerek yanıt verdi.

Kaynak: Karsın Değerleri -Haber/Ali Parim

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.