KARS Haber Girişi : 14 Mart 2023 22:56

Serkant Aykul AK Partiden Milletvekili Aday Adayı Oldu

Serkant Aykul AK Partiden Milletvekili Aday Adayı Oldu
Serkant Aykul, Kars AK Partiden Milletvekili Adaylık başvurusunu yaptı.

Kars Olay-  14 Mayıs 2023'te yapılacak genel seçimler öncesi bütün Türkiye de olduğu gibi Kars'ta da aday adayları  müracaatlarını yapmak için partilere gelmeye başladı. Kars'ta 2021 yılından beri  Ak Parti'de siyaset yapan Aykul da aday adaylık başvurusunda bulundu. 

 

Sarıkamış ilçesi önceki dönem AK Parti  ilçe başkanı ve il yönetim kurulu üyesi Serkant Aykul, Adalet ve Kalkınma Partisi Kars İl Başkanlığı’na gelerek, 14 Mayıs 2023'te  yapılacak  28. Dönem Milletvekilliği seçimi için  aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

Serkant Aykul Kimdir?

Özgeçmişiyle ilgli bilgi veren Aykul; "1972 Saarıkamış doğumluyum , ilk ve orta öğrenimini Sarıkamış‘ta 1989 Sarıkamış Lisesi mezunu olarak tamamladım 1990 yılında başladığım yüksek öğrenime ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MYO İNŞAAT , ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ , ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTÜTÜSÜ ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ YÜKSEK LİSANS (tez hariç ) , ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ Bölümlerinden mezun oldum.

2001 Yılında Sarıkamış Ak Parti kurucu yönetim kurulu üyesi olarak ilk kez siyasetle tanıştım.  2013-2020 yılları Sarıkamış ilçe Başkanlığı ve son üç yıldan beri de Kars İl Yönetim kurulu üyeliği olmak üzere 22 yıldır aralıksız Ak Parti teşkilatlarında aktif görev yaptım.

Halen Sarıkamış’ta İnşaat , sanayi ve Turizm sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinde yönetici olarak ticaretle uğraşmaktayım, Sarıkamış Turizm Derneği başkanlık görevini yürütmekteyim , evli ve iki çocuk babasıyım" Dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.