DÜNYA Haber Girişi : 11 Nisan 2019 23:26

SERKA, Ukrayna ‘da Serhat illerini tanıttı

SERKA, Ukrayna ‘da Serhat illerini tanıttı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen 25’inci Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Serhat illerini tanıttı.

Kars Olay-Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen 25’inci Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’na 24 ülkeden 188 seyahat ve turizm acentesi, otel ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi katıldı. Türkiye’den seyahat ve turizm firmaları ile kamu kurumlarının büyük ilgi gösterdiği fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı, Türk Hava Yolları, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen oteller stant açarak illerini tanıtma olanağı buldu. Üç gün boyunca devam eden ve binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda, Serhat Kalkınma Ajansı da faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla stant açtı. İllerin tanıtımı amacıyla Ajans tarafından hazırlanan turizm ve yürüyüş rota kitapları, broşürler ve tanıtım malzemeleri fuara katılan Ajans uzmanları tarafından ziyaretçilere dağıtıldı. SERKA standına yoğun ilgi gösteren Ukraynalı ziyaretçiler, Ajans uzmanları Selen Sallan ve Çağrı Birol Esatoğlu’nda bölge illerinin tanıtımı ve özellikle Sarıkamış Kayak Merkezi, Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sarayı ile Ağrı Dağı hakkında bilgi aldı. Ziyaretçiler sanal gözlüklerle bölge illerini sanal ortamda tanımaya çalıştı.  

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de SERKA standını ziyaret etti. SERKA uzmanları, Ukrayna’nın bazı tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile görüşerek bölgenin tarihi ve turistik değerleri hakkında bilgi verdi. SERKA, Ukrayna’dan bölge illerine daha fazla turist çekmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.