KARS Haber Girişi : 21 Ocak 2020 00:37

SERKA'dan İlim Yayma Cemiyetinin Projesine Destek

SERKA'dan İlim Yayma Cemiyetinin Projesine Destek
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi’nin, Serhat Kalkınma Ajansı’na sunduğu “Serhat Gençlik Merkezi” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Kars Olay-Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na, İlim Yayma Cemiyet Kars Şubesi “Serhat Gençlik Merkezi” projesiyle başvurdu. Mali destek almaya hak kazanan ‘Serhat Gençlik Merkezi’nin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ile İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Başkanı Ebubekir Keleş tarafından imzalandı.

 

Serhat Gençlik Merkezi’nde istihdam sağlamamın yanı sıra, değerler eğitimi ile güzel sanatlarla ilgili eğitimler verilecek, merkez bünyesinde oluşturulacak bilgisayar laboratuvarı, robotik atölyeleri ve sosyal donatı alanları açılacak. Yaklaşık 2 bin çocuğa ulaşmayı amaçlayan projenin hedef kitlesi de erken, orta çocukluk ile gençlik dönemlerinde bulunan 8-18 yaş aralığında öğrenim hayatına devam eden çocuklar olarak belirlendi. Proje kapsamında hat ve ebru sanatı, tezhip kursu ile bağlama, ney ve keman kursları açılacak. Proje kapsamında açılacak kurslara başvurularda, hedef kitle içerisindeki yaş aralığında bulunan başvuruculardan herhangi bir şart aranmayacak ancak Cemiyetin, İş-Kur ile ortak açacağı kurslarda İş-Kur’a kayıtlı olma zorunluluğu aranacak. Ajansın yüzde 90 oranında mali destek sağlayacağı projenin 18 ay devam etmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.