KARS Haber Girişi : 24 Ağustos 2017 09:15

Serhat Şehri Kars, Oldu Metruk Şehir Kars!

Serhat Şehri Kars, Oldu Metruk Şehir Kars!
Tarihi kent Kars’ta kullanılamadığı ve bakımı yapılamadığı için metruk binalara dönüşen tarihi dokulardaki çöp ve pis kokular halkı rahatsız ediyor. Birilerinin buna ‘Dur’ demesi ve tarihi binaların bu kötü gidişinin önüne geçmesi bekleniyor.

Kars Olay-Bunlardan biri de Ortakapı Mahallesi ORDU Caddesi üzerindeki bu yapı. Yapı tamamen yıkılmış ve sadece ön cephede kırık duvarı kalmış. Görüntü alabildiğince çirkin. Bu binayı görenler veya yanından geçenler adeta deprem bölgesinden geçiyormuş gibi hisse kapılıyorlar. Bu tür binaların kullanıma açılarak kente nefes vermesi bekleniyor.

Konuyla ilgili son zamanlarda sosyal medya da bir dizi serzeniş de var. Ve yine sosyal medyada “Bu sorunu çözse çözse vali çözer” yorumları yapılmakta. Kars Valisi Rahmi Doğan’ın bir çok olumsuz gidişada ‘dur’ diyen tavırları ve kararlı duruşunun bu tür binaların kullanıma açılması yönünde de etkin olacağını düşünüyorlar. Kars Valisi Rahmi Doğan’a seslenen vatandaşlar, “Kars’ın artık bu tür kötü görüntülerden kurtarılması gerek. Caddede yürüyorsunuz, sağınıza solunuza bakıyorsunuz ve birden savaştan çıkış gibi bu çirkin görüntülerle karşılaşıyorsunuz. Bu tür görüntüler Kars’ımıza hiç ama hiç yakışmıyor. Sayın valimizden ricamız bu tür binaların kullanıma açılmasının önünü açmasıdır.” dediler.

Önümüzdeki günlerde kente gelecek olan Anıtlar Kurulu görevlilerine de bu metruk hale bürünmüş, kötü ve kullanışsız tarihi binaların da gösterilmesi istendi.

Eğer bu binalar kurtarılmazsa geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da yine ballycilerin mekanı olmaktan geri kalmayacak.

Her şekilde bu tarihi binaların sahipleriyle görüşülebilir, bu binalarını restore etme ve kullanıma açmaları sağlanabilir veya yeni kanunlar çıkarılarak başka önlemler de alınabilir.– KAFKAS HABER AJANSI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.