İLÇELER Haber Girişi : 01 Temmuz 2018 00:54

Selim'in Köylerinde Sel Felaketi

Selim'in Köylerinde Sel Felaketi
Karsın Selim İlçesi Baykara, Tuygun, Gürbüzler ve Bozkuş Köylerinde gece saatlerinde yaşanan sel baskının görüntüleri ortaya çıktı. Sabah kontrol edilen köylerde ise hasarın büyüklüğü sular çekilince ortaya çıktı.

Kars Olay - Karsın Selim İlçesi Baykara, Tuygun, Gürbüzler ve Bozkuş Köylerinde gece saatlerinde yaşanan sel baskının görüntüleri ortaya çıktı. Sabah kontrol edilen köylerde ise hasarın büyüklüğü sular çekilince ortaya çıktı.

Selim Merkeze yaklaşık 30 km mesafede olan Baykara Köyü'nde gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası oluşan sel köylülerin ev ve ahırlarında hasar oluşturdu.

Köy sakinlerinden Pehlül Gül isimli vatandaşın evi, ahırları ve diğer eklentileri oluşan sel baskınından en çok zarar gören ev oldu. Akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağışın sele dönüşmesi ile evi sular içerisinde kalan Pehlül Gül isimli vatandaşın evi tamamen kullanılamaz hale gelmiş durumda.
Ev içerisinde bütün eşyaları çamur içerisinde kalan, ahırda bulunan 50 küçükbaş hayvanın telef olduğu sel baskınında ahırda bulunan büyükbaş hayvanları kurtarmak için köylüler seferber oldu.
Selde evi hasar gören Pehlül Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yağmurun ilk başlarda hafif şekilde yağdığını daha sonra şiddetini arttırdığını ifade ederek, "Herşey bir anda oldu evde oturuyorduk, bir anda ev ahır hayvanlar su içinde kaldı. Camı kırdık hayvanlar kurtardık, ahırın yarısına kadar su doldu, komşular geldi onları yardımıyla hayvanlarımızı kurtardık. Ama küçükleri kurtaramadık 50 tanesi de telef oldu. Yetkililer gelsinler görsünler, yardımlarını bekliyoruz mağdur olduk evi kullanamıyoruz." dedi.
Köy sakinlerinden Sade Gül Yaşar ise olayı şu şekilde anlattı. "Yağmurun kuvvetli olmasıyla böyle bir afet yaşadık. Çoluk çocuk perişandı evdekiler bağırıyordu geldik gördük herşeyleri batmıştı. kazlar, tavuklar hep telef oldu, diğer hayvanlar zor kurtardık. Ben Kars bölgesinde ilk defa böyle birşey gördüm, böyle birşey yaşamadım. Köylüler olmasaydı bunlar da boğulmuştu.
AFAD ekipleri selde hasar gören vatandaşların zararlarının tespiti amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.