İLÇELER Haber Girişi : 13 Kasım 2017 16:18

Selim Laloğlu Köyü Çocukları Park İstiyor

Selim Laloğlu Köyü Çocukları Park İstiyor
Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Laloğlu köyünde park olmadığı için çocuklar farklı oyun türleriyle vakit geçiriyorlar. Su taşımada kullanılan araçla köyde tur atan çocuklar, “Park istiyoruz” dediler.

Kars Olay-Selim İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıktaki Laloğlu köyünde çocukların eğlence mekanları da doğal ortamlar oluyor. Anne ve babalarına ev işlerinde yardım eden çocuklar derslerine de çalıştıktan sonra köy meydanında toplanarak oyun oynamaya başlıyorlar. En eğlenceli buldukları oyun ise 4 tekerlekli tahtadan yapılmış su taşıma aracı. Sular taşındıktan sonra boş kalan araca binerek birbirlerini çeken çocukların keyfine diyecek yok. Ortamları doğal, oyuncakları doğal ve eğlenceleri de doğal. Bu doğal ortamı renklendiren ise cıvıl cıvıl olmaları.

“Bu bizim tahta arabamız” diyen çocuklar, su taşıma için kullanılan aracı oyun aracı haline getirdiklerini ve böylelikle gönüllerince eğlendiklerini belirttiler.

Çocuklar “Bu da olmasa canımız sıkılıyor. Köyümüzde park yok, Selim’de var, başka köylerde var ama bizim köyümüzde yok. Biz köyümüze park istiyoruz. Park olsa harika olur. Çok güzel olur hem de akşama kadar oynarız. Park olmadığı için tek oyunumuz bu. Birde saklambaç ve körebe oynuyoruz.” dediler.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.