ASAYİŞ Haber Girişi : 27 Şubat 2018 23:25

Selim Bozkuş Ortaokulu Yanarak Küle Döndü!

Selim Bozkuş Ortaokulu Yanarak Küle Döndü!
Karsın Selim İlçesinde medyana gelen ve tamamı yanarak kül olan okulda ki yangının çıkış sebebi belli oldu.

Kars Güncel- Karsın Selim ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 3 derslikli ortaokul  yangınında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Karsın Selim ilçesine yaklaşık 25 km mesafede olan Bozkuş Köyü'nde sabah saatlerinde okulda yangın çıkmış, ve 3 derslikli orta okul tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Olay yerine köylülerin çağırdığı itfaiye ekipleri Selim Belediyesi tarafından gönderilmiş, ekiplerin mesafeden dolayı köye ulaştığı ana kadar tüm okul yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Edinilen bilgilere göre, Okulun ısınması için görevli olan kaloriferci sabah saatlerinde kaloriferi yaktıktan kısa süre sonra, kalorifer bacasından çıkan kıvılcım, okul tavanında bulunan ahşap kaplamalara sıçradı. Kısa süre içerisinde kıvılcım rüzgarın etkisi ile alevlenerek okulun ahşap olan tavan kaplamasını tamamen kapladı. Olayı görenler durumu yetkililere ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine Selim İlçesinden itfaiye ekipleri sevk edilirken hava şartları ve okul tavanındaki ahşap kaplamanın yağlı boya ile boyanmış olması yangını şiddetlendirdi. Okula gelen jandarma ekipleri güvenlik önlemi alırken, yangına müdahale eden itfaiye ekipleri okulun tamamını kaplayan alevleri kontrol altına alıp soğutma çalışmalarına başladı. İllı sistem ile  Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun yangın haberini aldığı köy okuluna giderek inceleme çalışmaları yaparken, çıkan yangın sebebi ile kullanılamaz hale gelen okulda ki eğitim öğretim faaliyetleri, taşımalı sistem ile İlçe merkezinde ki Yatılı Bölge İlköğretim okulunda devam edecek.

Okul yangınının eğitim saati başlamadan önce çıkması ve içeride öğrencilerin bulunmaması olayda sevindiren tek şey olurken, yaz aylarında Bozkuş Köyü'ne modern orta okul yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.