İLÇELER Haber Girişi : 11 Şubat 2018 23:45

Selahattin Beyribey ve Göksal Toksoy’dan Doğu Ekspresi Yolcularına Sürpriz

Selahattin Beyribey ve Göksal Toksoy’dan Doğu Ekspresi Yolcularına Sürpriz
Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen misafirlere son olarak Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy bir sürpriz yaparak Sarıkamış’tan Kars’a beraber geldiler

Kars Olay- “Doğu Ekspresi” treniyle Ankara’dan yola çıkıp yaklaşık 25 saatlik yolculuğun ardından Kars’a gelen yolculara Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy bir sürpriz yaparak Kars’a trenle beraber geldiler. Ayrıca Kars Tren Garı’nda çorba ikram edildi.

Kars Sarıkamış Belediyesi’nce düzenlenen karşılama etkinliğinde Ankara’dan Kars’a gitmekte olan trene Sarıkamış ilçesinde AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksy ve il genel meclisi üyelerinin yanı sıra Karslı âşıklar da bindi. Trene binerek vagonları ziyaret eden heyet Kars’a kadar Doğu Ekspresi misafirlerine eşlik etti. 

Kars’a geldiklerinde de coşkulu bir karşılamayla karşılaşan Doğu Ekspresi yolcuları, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını saklayamadı. Karslı aşıkların sazlarla eşlik ettiği karşılama töreninde misafirlere Sarıkamış Belediyesi’nce sıcak çorba ve helva ikramında bulunuldu. 

Doğu Ekspresi yolcularından Sena Atabinmez, karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, manzaranın Kars halkının da bu durumdan memnun olduğunu gösterdiğini söyledi. Atabinmez; “İstanbul’dan geliyorum, gayet keyifli bir yolculuktu. Yaklaşık 25 saat süren bir yolculuktu ama tahmin ettiğimizden çok daha rahat geldik, yataklar da oldukça rahattı. Kesinlikle burada böyle bir karşılama beklemiyordum. Milletvekili ve belediye başkanının vagonlara gelmesiyle şok olduk ve burada hazırlanan karşılama da oldukça güzeldi. Sanıyorum ki Kars halkı da bu durumdan oldukça memnun.” dedi.

Doğu Ekspresi yolcularından Şeyma Çakmak ise; “İzmitten geliyorum, harika bir yolculuktu. Zaten biz Kars’a öneri üzerine geldik, özel bir şirkette çalışıyorum oradaki arkadaşlarımın önerisi üzerine geldim ve gerçekten dediklerinden daha iyisinin çıktığını söyleyebilirim. Yolculuk esnasında ne yaşamak istiyorsanız onu yaşıyorsunuz, yan taraftaki komuşularımızla kaynaştığımızda eğlenceyi yaşadık, kendi odamızdayken huzuru yaşadık ve inanın yolculuk esnasında yaşamak istediğinizi kendiniz seçebiliyorsunuz. Bu yolculuk yaşanması gereken bir deneyim ve herkesin yaşamasını tavsiye ediyorum.” Şeklinde konuştu. 

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da “Bilindiği üzere son zamanlarda Kars’a ilgi bayağı fazla. Doğu Ekspresi’nde yaklaşık 15 bin kişi Kars’a gelmek için sıra bekliyor.” diyerek, “Bizler de bu akşam Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen misafirlerimizi Sarıkamış’ta Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ve il meclis üyelerimiz ile birlikte karanfillerle karşıladık, bütün yolcularımıza hoşgeldiniz diyerek Kars’a kadar onlarla birlikte yolculuk yaptık. Aşıklarımız Kars’a gelen misafirlerimizi kahramanlık türküleriyle karşıladı. Şu anda Kars Garı’nda hazırlanan etkinliklerle kendilerine bir kez daha hoşgeldiniz dedik. Sarıkamış Belediyesi olarak bu akşam Doğu Ekspresi yolcularımıza çorba ve helva ikramımız oldu. Onlara Kars hakkında bilgiler aktardık, Kars merkez, Çıldır, Ani, Sarıkamış ve Kars’ın ilçelerini dolaşmaları yönünde rotalar sunduk. Bizler yerel yönetim olarak misafirlerimizi memnun etmek adına elimizden geleni yapıyoruz ve ümit ediyoruz ki misafirlerimiz dün olduğu gibi bugün de, yarın da Kars’tan mutlu ayrılacaklar.” İfadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.