KARS Haber Girişi : 11 Ağustos 2018 23:32

Şehitler Mahallesi’ne Yakışmayan Görüntü

Şehitler Mahallesi’ne Yakışmayan Görüntü
Şehitler Mahallesi’ne yakışmayan görüntülere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kars’ın hem isim olarak hem de yerleşim olarak en anlamlı mahallesi olan Şehitler Mahallesi sakinleri sağlıksız yaşam koşulları içerisinde hayatını idame ettirmeye devam ediy

Kars Olay-Mahalle sakinleri sıcak havaların etkili olduğu Kars’ta kanalizasyon ve hayvansal atıkların sitelerin yanına kadar ulaşmasıyla birlikte şehir yaşamından çok uzak koşullarda hayat sürüyor. Şehir planlamasına uygun olarak binalarda yaşayan vatandaşlar, hayvan atıklarının içerisinde dolaşmaktan duydukları rahatsızlıkları yazdıkları şikayet dilekçeleriyle Cumhurbaşkanlığı’na kadar ilettiler.

Şehitler mahallesi 1.paşalık sokak koza park evleri sitesi sakinleri yanı başlarında bulunan boş arsalara kentte hayvancılık yapan bazı vatandaşların hayvansal atıklarını dökmelerinden rahatsızlık duyduklarını, atıklar nedeniyle çevrede oluşan kötü koku ve haşerelerin başta çocuklar olmak üzere çevre sakinlerinin sağlığını tehlikeye attığını savunan mahalle sakinleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Öte yandan kullanmakta oldukları yolların da kanalizasyon, hayvan atığı ve çamurla kaplı olduğuna dikkat çeken birçok mahalle sakini, defalarca yetkili birimlere müracaatta bulunduklarını fakat hiçbir netice alamadıklarını da ekleyerek, çözüm bulunması adına yetkililere bir kez daha çağrıda bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.