KARS Haber Girişi : 19 Temmuz 2018 01:09

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Programı…

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Programı…
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Kars Valisi Rahmi Doğan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kafkas Üniversitesi Konuk evinde şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları onuruna düzenle

Kars Olay-Düzenlenen yemekte katılımcılara hitap eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan; şehitlere Allah'tan rahmet ailelerine sabır diledi.

Arslan, ülkenin bekası için hem içeride hem de dışarıda mücadelelerin verildiğini anlatarak, "Milyonlarca şehit vermişsek 100 yıl önce Sarıkamış'ta 90 bin vatan evladı gözünü kırpmadan donmak pahasına şehadet şerbetini içmişse ve bugün de ister içeride ister dışarıda ülkemizin bekası istikbali ve istiklali için mücadele vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'ın izniyle bugünden sonra inşallah hiç ihtiyaç olmaz, inşallah hiç şehit vermeyiz ama herkes bilmeli ki ihtiyaç olursa bu ülkenin bekası ülkenin istiklali ve istikbali söz konusu olursa 81 miyonun tamamı şehadet şerbeti içmeye dünden razı. Şehadet şerbeti içme yarışı içine girecektir, bu evladınız da dâhil olmak üzere. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi. 

Konuşmasında, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin öncesinde yaşanılan süreç hakkında açıklamalara yapan Kars Valisi Rahmi Doğan ise; “Türkiye Cumhuriyetinin içerden ve dışardan yapılacak saldırılarla yıkılmayacağını ve aziz milletimizin bu topraklarda kıyamete kadar var olacağını söyledi.”

Vali Doğan konuşmasında, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin; aziz milletimizin, kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkan asil duruşu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, bedenini tankların önüne atarak milli iradeye sahip çıkan 250 aziz şehidimizin, 2196 kahraman gazimiz ve fedakâr milletimizin kararlı duruşu sayesinde önlendiğini belirterek, 15 Temmuz şehitleri ile birlikte bu yurdu bize vatan olarak bırakan tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diledi.

Kafkas Üniversitesi Konuk Evi’n de düzenlenen programa; Valimiz Sayın Rahmi Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 26.Dönem Kars Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr Sami Özcan, Vali Yardımcıları Mehmet Halis Aydın, Serdar Demirhan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.