ASAYİŞ Haber Girişi : 30 Mayıs 2019 21:42

Sedanur Güzel Cinayetinin Davası 13 Eylül'e Ertelendi

Sedanur Güzel Cinayetinin Davası 13 Eylül'e Ertelendi
Karsın Kağızman İlçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in katil zanlılarının çıkartıldığı mahkemede ilk karar duruşmanın 13 Eylül 2019 tarihine ertelenmesi oldu.

Kars Olay- Yozgat Ağır Ceza Mahkesi'nde görülen Sedanur Güzel davasında tutuklu bulunan katil zanlıları Ahmet B., Himmet U. , Ertan B. Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katıldı.

 

Dava duruşmasında kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in katil zanlıları "Kasten adam öldürme, Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçları ile yargılanmaya başladı. 

 

Mahkemede zanlıların kimlik teşhisi ve ifade işlemleri yapıldı. Mahkemeye Sedanur Güzel'in ailesi ve avukatıda Kağızman Adliyesi'nden SEGBİS aracılığı ile katıldı. Sedanur Güzel'in anne ve babası Handan ve Abdullah Güzel mahkeme başkanından Sedanur Güzel'in katil zanlılarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmanın 13 Eylül 2019 tarihinde tekrar görülmesi üzerine erteleme kararı verdi. 

 

Duruşma sonrasında Sedanur Güzel'in avukatları Ümit Karaşal ve Hasan Can'ın yaptığı açıklamada; "Geçtiğimiz yıl sonbahar mevsiminde Karsın Kağızman ilçesinde meydana gelen ve kamuoyuna Sedanur cinayeti olarak yansıyan vahim nitelikteki olayın ardından başlatılan soruşturma neticesinde hazırlanan iddianame Kars 1.Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmiş lakin mahkeme güvenlik gerekçesiyle davanın naklini istemişti. 

Adalet Bakanlığının nakil talebini kabul etmesi üzerine dava dosyası Yozgat Ağır Ceza mahkemesine gönderilmiş ve gerekli işlemlerin ardından Yozgat Ağır Ceza mahkemesi bugün davanın ilk duruşmasını gerçekleştirmiş bulunmaktadır. 

 

Diyarbakır cezaevinden SEGBİS marifetiyle duruşmaya katılan sanıklar suçlamaları reddetmiş ve tahliyelerini talep etmişlerdir. Müşteki vekili olarak dinlenen tanık beyanları akabinde yeni isimlerin ortaya çıkmış olması nedeniyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulması talebimiz reddedilmiştir. Gelecek celse tanıkların dinlenilmesiyle devam edilecek kovuşturma neticesinde gerçek zanlı ve/veya zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmaları için hukuk mücadelemize devam edeceğimizi önemle belirtmek isterim." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.