İLÇELER Haber Girişi : 20 Aralık 2017 13:29

Sarıkamış'ta 90 Bin Şehidin Anısına Saygı Nöbeti

Sarıkamış'ta 90 Bin Şehidin Anısına Saygı Nöbeti
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında, Sarıkamış Şehitleri için temsili nöbet eksi 12 derecede saygı nöbeti tuttu.

Kars Olay-Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında, Sarıkamış Şehitleri için temsili nöbet eksi 12 derecede saygı nöbeti tuttu.

Sarıkamış kent merkezinde bir araya gelen asker kıyafeti giyen ve ellerine Türk bayrakları ile meşale alan yaklaşık 300 öğrenci, eksi 12 derece sıcaklıkta Yukarı Sarıkamış Şehitlik Anıta kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdüler.

Ardından Yukarı Sarıkamış Şehitliğinde toplanan kalabalıktaki etkinlik, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve Şehitlere okunan kuran tilaveti ile start aldı. İlk olarak Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman bir konuşma gerçekleştirdi. Karaman burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Şehitlerinin103'nci yılı anma etkinlikleri kapsamında Kafkas Üniversitesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği Şehitlere Saygı Nöbeti programı için bir araya geldiklerini belirtti.

Karaman, konuşmasında; “Bu vatan uğruna Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından gelen insanlar dondurucu soğukta canlarını vererek şehit olmuşlar. Böyle kutsal, böyle önemli  bir yerde tabi ki Sarıkamış halkı da onlara en iyi şekilde ev sahipliğini yapıyor. Sarıkamışlı olmak bir ayrıcalıktır. Sarıkamış halkı her zaman şehitlerine sahip çıkıyor. Kafkas Üniversitemizin düzenlediği bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Daha sonra Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise konuşmasında şehitlere olan borcun ödenemeyeceğini vurgulayarak,”Sarıkamış bir hüzündür ama aynı zamanda Çanakkale'nin de önsözüdür. Ecdadımız her zaman cesaretliğini,yürekliliğini ortaya koymuştur,ancak coğrafi şartlara yenik düşmüşler.Biz bu yiğitleri unutmayacağız,gelecek nesillere bu kahramanları anlatacağız.” İfadelerini kullandı.

Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Karabayır ise alanda yaptığı konuşmada,"Köstence,Kosova Kudüs gibi islam aleminin dört bir yanından gelen Mehmetçiklerin sadece düşmanla değil eksi 45 derecede bütün imkansızlıklara rağmen dondurucu soğukla mücadele ettiklerini,cihattan kaçmamış,düşmana arkasını dönmemiş ve vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler,Yukarı Sarıkamış Şehitlik Anıtı önünde temsili askerleri canlandırarak sıfırın altında 12 derecede nöbet değişimi yaptı. Yaklaşık 4 saat nöbet tutan askerlere karavana kazanından çorba dağıtıldı.

Düzenlen etkinliğe, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış 9’uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, kurum amirleri, öğretim üyeleri ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı. – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.