İLÇELER Haber Girişi : 06 Ocak 2019 19:48

Sarıkamış'ta Türkiye Şehitleriyle Yürüdü

Sarıkamış'ta Türkiye Şehitleriyle Yürüdü
Karsın Sarıkamış İlçesinde 104 yıl önce donarak şehit düşen mehmetçiğin anısına bugün "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliği on binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.
Sarıkamış'ta Türkiye Şehitleriyle Yürüdü

Kars Olay- Kars'ta düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen on binlerce vatandaş katıldı.

 

Programa İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, bürokratlar, askeri personellere ve on binlerce vatandaş katıldı.

 

Rus işgali altında bulunan toprakları kurtarmak için başlatılan ve 90 bin askerin soğuk havada donarak şehit olan mehmetçiğin harekat güzergahından anma yürüyüşüne katılmak için Sarıkamış'ta bulunan Kızılçubuk Mevkisi'nde bir araya gelindi.

 

Toplanma alanında ellerinde Türk Bayrakları ile dolduran yaşlı, genç kadın erkek on binlerce vatandaş dua ve tekbirler ile ezgilere eşlik etti. Daha sonra İl Müftüsü Yusuf Eviş'in yaptığı dua sonrasında başlayan yaklaşık 4,5 km'lik yürüyüş yine aynı şekilde dua ve tekbirler ile Sarıkamış İlçe Merkezi'nde bulunan Ay Yıldız Tören Alanı'nda son buldu.

 

Tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telgraf  mesajları okundu. Daha sonra kuranı kerim tilaveti, daha sonra askeri görevlilerce Sarıkamış Harekatı hakkında bilgilendirme konuşması yapıldıktan sonra Kars Valisi Türker Öksüz konuşma yaptı.

 

Vali Türker Öksüz konuşmasında; " Sarıkamış, ayazdır, Sarıkamış 90 bin anadır. Tarih bir ordunun, ne böyle insanüstü bir çabayla savaştığını yazmıştır, ne de bir dağın yamacında donarak şehit olduğunu yazmıştır. Sarıkamış’a “şehitsen, secdeler yüce ruhuna der, yer Allah-u ekber, gök Allah-u ekber” marşıyla uğurlanan Mehmedler, mevcudunun yüzde 90’ını kaybettiği halde savaşa devam etmiş, 15 gün süreyle ecdadına yakışır büyük bir fedakârlık ve kahramanlık örneği göstermiştir. Bu aslında yenilgi değil, kendini feda etmenin destanıdır." dedi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 'ta Sarıkamış hakkında; "Vatan için, bayrak için ilahi kelimatullah için canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise; Vatan, bayrak, namus ve bağımsızlık deyince her şeyi göze alıp can feda etmeyi göze almış bir millet düşünün, bir millet düşünün, yüzlerce yıl bir dünyaya hükmeden, özünden ayrılmayan, dünyanın neresinde olursa olsun yüz yıllar geçse de öksüz yetimin yanında olan bir millet düşünün. Bir millet düşünün merhametinden ahlakından tarihinden ve medeniyetinden ayrılmayan. Genç kadın ve çocuk binlerce insanın yaşlısıyla burada bulunan ve bulunmayanlarıyla birlikte Allahu ekber dağlarının çocuklarıyla biz hep birlikte daha güçlü olarak sözü hüküm haline gelen millet olduk ve olacağız inşallah."şeklinde konuştu.

 

Bakan Süleyman Soylu; "Biz Sarıkamış'a bir şey söylemeye gelmedik, Sarıkamış'ın bize söylediklerini ve emanet ettiklerini, sorumluluklarıyla birlikte yaşamaya ve yarına taşımaya geldik. Allah bizi şehitlerimize mahcup etmesin." dedi.

 

Daha sonra ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'da "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" etkinliği hakkında konuşmalarda bulunmasının ardından, Türk Yıldızları Solo Türk gösterisi ile son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.