İLÇELER Haber Girişi : 15 Ocak 2019 13:32

Sarıkamış'ta Gizli Yarış!

Sarıkamış'ta Gizli Yarış!
Türkiye Kayak Federasyonu’nca 2019 yılı faaliyet programı içerisinde olan Snowboard Alpine Qualification ve 1. Etap Yarışmaları 10-13 Ocak 2019 tarihlerinde Kars/Sarıkamış’da sessiz sedasız yapıldı.

Kars Olay-Türkiye Kayak Federasyonu’nca 2019 yılı faaliyet programı içersinde olan Snowboard Alpine Qualification ve 1. Etap Yarışmaları 10-13 Ocak 2019 tarihlerinde Kars/Sarıkamış’ta sessiz sedasız bir şekilde yapıldı.

Peki Neden? Snowboard Alpine 1. Etap Yarışmaları Sarıkamış Kayak Merkezinde 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde başladı ancak, hiç bir gazeteciye yarışmalarla ilgili haber verilmedi saklanmak istenen neydi?

Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparken bazı kurum amirlerinin bu başarıdan rahatsız olmalı ki bu tür organizasyonların yapıldığına dair kimseye haber verilmiyor, veyahut rahatsızlıkları nedir?

Kristal kar kalitesi ve sarıçam ormanları arasındaki uzun kayak pistleriyle kayak tutkunlarının gözdesi haline gelen Sarıkamış'taki kayak merkezinde önemli organizasyonların yapılması herkesi gururlandırırken, birilerinin bu tür organizasyonları gizlemesinin sebebi nedir? Yoksa Sarıkamış'ın duyulmasını istemeyen birilerimi var aramızda?

Türkiye'nin bir çok ilinden sporcu gelip burada yarışıyor. Yarışmaların yapıldığına dair hiç kimsenin bilgisi yok, sporcu buradan derece alıp kendi ilinde haber yapıldığı zaman malesef bilgimiz oluyor. 

Gençlik Spor İl Müdürlüğü kentin sporuna yön vermesi gerekirken, sporun üstünü kapatarak gelişmesini baltalıyor. Diğer illerde bu tür organizasyonlar almak için can atarken Kars'ta bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaptığı halde yeteri kadar bundan faydalanamıyor. 

Yarışmalara 125 sporcu kıyasıya mücadele ederken, keşke tüm yerel ve ulusal gazetecilerede haber verilmiş olsaydı da herkes Sarıkamış'ın ismini duyurmak için kıyasıya mücadele verseydi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.