İLÇELER Haber Girişi : 03 Mart 2020 21:18

Sarıkamış'ta Bahar Kalkanı Harekatına Destek Konvoyu

Sarıkamış'ta Bahar Kalkanı Harekatına Destek Konvoyu
İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 36 askerin şehit düşmesi nedeniyle Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Mehmetçiğe destek için konvoyu düzenlendi.

Kars Olay-İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 36 askerin şehit düşmesi nedeniyle Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Değişim Derneği Adına Başkan Vekili Ebubekir Ay ve Eğitim Gurubu Üyesi Ayhan Kaya nın  Organize Ettiği ; Vatandaşların yogun katılım sağladığı,  Mehmetçiğe destek için konvoy düzenlendi.

 

Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi önünde bir araya gelen vatandaşlar, yüzlerce aracı Türk bayraklarıyla süsledi. Ardından Kars yolu üzerindeki Sarıkamış Allahuekber Şehitlik Anıtı'na geçen vatandaşlar, burada dev Türk Bayrağı açarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı, İstiklal Marşı okuyup, şehitler için dua etti.

 

Burada Derneğin Sözcüsü ve Eğitim Gurubu Üyesi Ayhan Kaya, Mehmetçiğin, ülkenin sınırlarını terör unsurlarından korumak için mücadele verdiğini belirterek, "Biz sınırımızın dibinde bin yıl beraber yaşadığımız kendi toprağımız olan Suriye'de, Selahaddin Eyyubi'nin, Alp Er Tunga'nın olduğu topraklarda tabii ki var olacağız. Biz oraları sömürmek için değil, adalet için oradaki insanların hakları için oradayız." konvoyun ardından Askerlik Şubesine Gönüllü Olduklarını Bildirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.