ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Ekim 2019 00:53

Sarıkamış'ta 6 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında 1 Tutuklama

Sarıkamış'ta 6 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında 1 Tutuklama
Kars’ın Sarıkamış İlçesinde cinayet firarisi ormanlık alanda yakalandı. Tutuklu sayısı dokuza çıktı.

Kars Olay-Kars Valiliği kontrolünde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Sarıkamış İlçemiz Çamyazı Köyünde 19 Mayıs 2019 günü iki aile arasında meydana gelen 6 kişini öldüğü 5 kişinin yaralandığı olay ile ilgili, olaya karıştığı tespit edilen 17 şahıstan 14’ü gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 6’sı şahıs tutuklandı, 8 şahıs denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. 3 şüpheli şahıs ise firar etmişti.

Firari olarak aranan 3 şahsın yakalanabilmesi için İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel çalışma grubu kuruldu ve kurulan özel çalışma grubunca yapılan titiz araştırma, fiziki ve teknik takip neticesinde; firari şüpheli S.K, 7 Ekim 2019 günü saat 08:30 sırasında ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diğer şüpheli firari M.K, 08 Ekim 2019 günü saat 21.30 sıralarında Erzurum iline kaçmak isterken K.A isimli şahsın kullandığı araç ile Sarıkamış İlçesi İnkaya Köyü sınırları içinde yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüpheli M.K ya yardım eden K.A isimli şahıs hakkında TCK 283 Suçluyu Kayırma Maddesi gereğince adli işlem yapıldı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıca firari şahıslara gıda, sigara vb yardım eden şüphelilerin tespiti ve haklarında yasal işlem için adli makamlarla koordine kuruldu.

Açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı,  asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.