İLÇELER Haber Girişi : 20 Aralık 2019 08:39

Sarıkamış Şehitleri 105. Yılında Anılacak İşte Etkinlik Programı

Sarıkamış Şehitleri 105. Yılında Anılacak İşte Etkinlik Programı
Sarıkamış Şehitleri 105'inci yılında anılacak. Etkinlik takviminin açıklanmasının ardından programın detayları belli oldu.

Kars Olay- 105 yıl önce Türkiye'nin dört bir yanından binlerce vatan evladının amasız soğuk havaya, hastalıklara ve tüm imkansızlıklara rağmen vatan savunması için verdikleri mücadele 105. yılında da yüzlerce vatandaş tarafından anma etkinliğiyle tekrar hafızalarda ki yerini koruyacak.

 

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikler 3-4-5 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak olup, anma etkinliği programı Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından paylaşıldı.

 

Anma etkinliği takvimi şu şekilde;  3 Ocak 2020 Cuma günü Şehit ve Gazi Yakınları onuruna yemek verilmesi,  Mevlid-i Şerif Programı, Meşaleli Yürüyüş yapılacak olup programın ikinci günü olan 4 Ocak 2020 Cumartesi Kardan Heykeller Sergisi, Meşaleli Kayak ve Lazer Gösterisiyle son bulacak.

 

Anma etkinliğinin son günü olan 5 Ocak 2020 Pazar günü Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların katılımıyla Kızılçubuk Zirve'den başlayacak olan Türkiye Şehitleriyle Yürüyor etkinliği gerçekleştirilmesinin ardından Sarıkamış Şehitliği'ne çelenk koyulduktan sonra SoloTürk ve Çelikkantlar'ın gösterisiyle son bulacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.