Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek!

Kars Olay-   Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi, Kars Gençlik Spor İl Müdürlüğü desteği ve Sarıkamış Platformu koordinesinde hayata geçecek proje ile atletizm ve kayak dallarında olimpiyatlara sporcu yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi ve şehitleri meydanında düzenlenen programa, Kars Valisi Türker Öksüz,65.Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Sarıkamış Platformu yöneticileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kars Valisi Türker Öksüz yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ın kış turizminin en güzel ve en önemli destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

 

Öksüz, bu önemli proje ile bölgede iyi sporcular yetişeceğini belirterek, şunları kaydetti: “Spor, çocukların ve gençlerin beden ve ruh sağlığının gelişimine katkı sunmasının yanı sıra sosyal ve kültürel açıdan da gelişmelerine büyük katkılar sunar. Tüm spor dallarında çocuk yaşta alınan eğitim büyük önem taşımaktadır. Doğru planlama süreci, sağlıklı ortamlarda ve bilimsel metotlarla verilen sürekli alt yapı eğitimi sonucunda disiplinli, karakterli, yetkin, yaratıcı, girişimci, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi, üstün nitelikli, başarılı sporcular yetişir.”

 

65.Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan’da, şampiyonluğun kolay olmadığını ifade ederek, ” Bu anlamda bu projeyi başlatanlar çok önemli bir adım atmış oldular. Ben bu Şehrimizin her alanda gelişmesi ileriye doğru yürüyebilmesi adına bizim Ankara’dan oluşturduğumuz imkanların bir an önce hizmete dönmesi adına sayın valimize teşekkür ediyorum. Buda o anlamda ilklerden biri olacak gerek Sarıkamış kayak tesislerini yaptığımız yatırımlar gerek, Çamurlu Osman Yüce tesislerinin ihya edilmesi anlamında yaptığımız yatırımlar burada fiziki ortamların oluşması adına zaten yeterlidir. Önemli olan gençlerimizin bu yolda yürüyebilmesi ve bizde bunun içinde yoğun çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

 

Poroje Koordinatörü Yıldırım Candan ise, bu proje ile çıtayı yükselttiklerini ve olimpiyat sporcuları yetiştireceklerini belirtti. Konuşmaların ardından program, sabah yapılan atletizm yarışlarında dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesi ve Kafkas halk oyunlarının gösterisiyle son buldu.

 

  • 7 / 1 Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek! 0

  • 7 / 2 Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek! 1

  • 7 / 3 Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek! 2

  • 7 / 4 Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek! 3

  • 7 / 5 Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek! 4

  • 7 / 6 Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek! 5

  • 7 / 7 Sarıkamış olimpiyatlara sporcu yetiştirecek! 6

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.