İLÇELER Haber Girişi : 24 Şubat 2023 01:06

Sarıkamış Belediyesinden 20 Milyonluk Ballı Kaymaklı İhale

Sarıkamış Belediyesinden 20 Milyonluk Ballı Kaymaklı İhale
Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali'nin, Sarıkamış ilçesinde 999 kw gücünde yapmayı planladığı arazi tipi güneş enerjisi projesinin ihalesi kafaları karıştırdı.

Kars Olay-  Sarıkamış Belediye'si, Sarıkamış ilçesinde 999 kw gücünde yapılması planlanan arazi tipi güneş enerjisi projesi için  15.02.2023 tarihinde kapalı davet usülü ile sessiz sedasız  20 milyon değerinde ihaleye çıktı ancak  kafalarda soru işaretlerine neden olacak şekilde ihale,   bir hafta sonra 22.02.2023 tarihine ertelendi.  tekrar   aynı koşullarda kapalı davet usulü ile çıkılan  ihaleyi hangi firmanın aldığı ise sır gibi saklanıyor.  

 

Başta açık sonradan da kapalı yapılan ve yerel halk tarafından  şaibeli olduğu düşünülen  ihalede ne kadar katılımcı olduğu bilinmezken soru işaretleriyle dolu ihale süreci  kim olduğu sır gibi saklanan davetli  bir firmaya  bırakıldı .

 

Kamuoyunun Merak Ettiği ve Cevap Aradığı Soruları Kamuoyu Adına  Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali'ye Soruyoruz;

 

1- Sarıkamış için  büyük bir  yatırım olan bu projeyi,  açık ihaleye katılım olmasına rağmen  1 hafta sonraya erteleyip açık olan ihaleyi  kapalı davet usulüne çevirerek  neden usulsüzlük yaptınız?

 

2- Bir önceki ihale ile arasında bir hafta olmasına  rağmen hangi gün tekrar ihaleye çıktınız, kaç gün içinde diğer firma hazırlığını yaptı. Bu kadar kısa süren 20 milyonluk ihale süreci  hangi firmaya yaradı?

 

3- İhaleyi alan yada katılan firmalardan araziye kurulacak bir proje olması sebebiyle "Yer gördü belgelesi"
İstediniz mi, İstemediyseniz  şayet bu firma,  nasıl ihaleye davet edildi ve nasıl ihaleyi aldı?

 

4-  Her ne kadar davet üsülü ile ihale yapma hakkınız olsa da soruyoruz, bu işi yapabilecek bölgede ve yerelde firmalar da varken bunları neden davet etmediniz?

 

5- Ülkemiz deprem gerçeğiyle meşgulken gündemin  meşgul olmasını fırsat mı bildiniz?

 

6- Şaibeli olduğu peşkeş çekildiği  ileri sürülen İhale süreci  ile neyi amaçladığınız kamuoyu ve özellikle Sarıkamışlılar tarafından merak ediliyor!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kolpacı iftiracılar 20 Mart 2023 12:24

    Atın iftirayı gecen secim hırsızlıgı bitirdi gelecek secimden sonrada hırsızları güzelim memleketten gönderecek yallah dagınıza kahve köşelerinin adamları

  • BAŞKANI YEDİRTMEYİZ 20 Mart 2023 12:15

    Secimden sonra agzı kokanlar başlamış iftiraya Başkan sen bu 3-5 cakala boyun egme 2024 de karşına rakip bile cıkamacaklar

  • İftira calanlara mahsus 20 Mart 2023 12:12

    Sapık ayı oglu ayılar görmediginiz hizmeti görüyorsunuz calamıyorsunuz diye ne bu iftira ?

  • Hırsızların iftirası 20 Mart 2023 12:11

    Yorum yazanlara bakıyorumda ya karısını ya anasını işe koyamayanlar aglamış eskiden giyecek don bulamayanlar şimdi zengin olmuşta ata dededen itibarı olan adama laf söylüyor alışmıssınız eski dönemlerden zengin olmaya şimdi elinizi uzatamıyorsunuz diye laf söylüyorsunuz ayrıca cahil dediginiz adam tuvaletini yapsa babanız kadar bilgi yapar sapık dediginiz adam garibana sahip cıkarken sizin gibi garibanın karısına kızına bakmıyor ayaklar baş olmuş başlar ayak o ayak takımı adam olmuşta insanlara hayvan ismi veriyor ama unutmasınlar o kelimeleri yazanların daha düne kadar dağdan indiklerini

  • deli dumrul 27 Şubat 2023 10:01

    iftira günahtır yapmayın kul hakkına girmektesiniz

  • Akıllı 25 Şubat 2023 22:27

    Vay çakal vay

  • Esnafi gezisi yaparsan sözüm söz yorumu benim yazd 25 Şubat 2023 10:14

    Çıkıp esnafı bile gezemiyor bu boz ayı pardon ayılara hakaret etmiş olurum her neyse inşallah kendini şaşırir da esnaf gezisi yapar o zaman olacakları görür bu yorumları okuyorsan şayet harun hayali seni esnaf ziyaretine davet ediyorum tencere kapağı seni

  • Zırtto pırtto 25 Şubat 2023 10:01

    Sarıkamış bunu hak etti . Menfaatleri uğruna hayalî başkan olsun ben oruç tutacam diyip adak adayanlar vardı şimdi ise oy toplayanlar bin oy verenler 1 pişman. Çal çalabildigin kadar Ankaralardan da gelme ,gez toz. Seçime kadar.

  • Bilir kişi 25 Şubat 2023 07:09

    Köksal zamaninda yapılan ihalelere bı bakın şerefsizler o ihaleleri kim almış ona göre konuşun kendi encumenleri alıyordu şimdi encumenleri hepsi işadamı olmuş bazilarida otel sahibi olmuş adı köpekler konuşmayın

  • Murat mert 25 Şubat 2023 00:24

    Ülkeyi belediyelerde yedi bitirdi

  • Kim ki 24 Şubat 2023 22:54

    Bu adam sapığın ileri geleni,bu adam üslup yoksunu ve düşenin halinden anlamayan kaba Saba bir insan

  • Adı bende saklı 24 Şubat 2023 18:50

    Allahın cahil, küfürbazına memleket emanet edilirse olacağı budur. Herşey sümen altı işliyor. Yazık memlekete ki böyleleri bitmiyor. Ama onunda hesap zamanı gelecek...

  • Boşver 24 Şubat 2023 12:20

    Babasinin bile petrolu emanet etmedigi adama koskoca ilceyi verdiler, olur boyle seyler

  • bilirkişi 24 Şubat 2023 11:42

    bu adam sarıkamışın başına gelmiş en büyük beladır.