KARS Haber Girişi : 22 Temmuz 2022 12:50

Okan Ulakçı Toplu Taşımaya Yapılan Zamla İlgili Açıklama Yaptı

Okan Ulakçı Toplu Taşımaya Yapılan Zamla İlgili Açıklama Yaptı
Kars'ta şehir içi toplu taşıma ücretlerine yapılan zamla ilgili açıklama yapıldı.

Kars Olay-  Kars'ta şehir içi toplu taşıma ücretlerinde  5 TL olan tam dolmuş ücretinin 7  TL'ye, 4 TL olan öğrenci ücretinin ise 6 TL'ye yükselmesi sonucu Kars Şoförler Odası Başkanı Okan Ulakçı  zamma  yönelik gelen tepkiler nedeniyle  açıklama yaptı. 

 

Başkan Ulakçı yaptığı açıklamada; 

"Kamuoyuna duyurulur,

Oktay Aktas isimli vatandaşımız toplu taşıma ucletleriyle ilgili vermiş olduğu beyanda ne kadar araştırma yapmış ve hangi kaynaklarda bilgi almış ki böyle bir haber yapma gereği duymustur.

 

Acaba bu vatandaşımız akaryakıt fiyatlarından amortisman,yedek parça ve sofor maliyetlerinden ne derecede bilgisi vardır. Bizler bu tarife guncellemesini yaparken bir çok ilden ve çevre illerden fiyat arastirmasini yaparak buna istinaden hem esnafimizi ayakta tutmak adına hemde kamuya sağlıkli bir hizmet vermek adına vatandaslarimizi en güzel şekilde korumak adına ince eleyip sık dokuyarak tarife guncellemesini yaptik.

 

Ayrıca vatandaşımız oktay aktas mesefalerden de bahsetmiş olup karstaki toplu tasimayla gidilecek mahallelerimizin sanayi sitesi hariç öbür mahhallerimizin mesafe olarak hemen hemen aynı sayılıyor ayriyeten karsın herhangi bir mahhallesinde ikamet eden bir vatandaşımız kendi özel aracıyla şehir merkezine gidiş-dönüş yaptığında yaklaşık 50 tl'lik bir akaryakıt maliyetine maruz kalacaktır.

 

Halbuki toplu taşıma aracını kullandığı zaman tam 7 tl ögrenci 6 tl olarak bir maliyet olacaktır.  Bu neden ile yapmış olduğumuz toplu tasimalardaki fiyat guncellemesi tamamı kamu yararına olmuştur. Her iki tarafa da fayda sağlanmıştır.
Ama maalesef yılın 12 ayının 20 gününü veya 1 ayını Kars'ta geçiren vatandaşımız oktay aktasın herhalde bu durumlardan haberi yoktur aslında bu haberi yapmadan bizimle irtibatlı olup,neticeyi bizden öğrenseydi belkide bu şekilde bir açıklama gereği duymayacakti.
Kamuoyuna saygılarımla arz ederim." İfadelerine yer verdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.