KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 26 Mart 2019 11:16

Naif Alibeyoğlu'ndan Çobanoğlu Duyarlılığı

Naif Alibeyoğlu'ndan Çobanoğlu Duyarlılığı
DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, ünlü halk ozanı, devlet sanatçısı merhum Murat Çabonoğlu’nu vefatının 14. yılında kabri başında andı.

Kars Olay-Çobanoğlu’nun mezarına kırmızı karanfiller bırakıp ruhuna “Fatiha” okuyan Alibeyoğlu, Kars’ın bir diğer değeri Şeref Taşlıova’nın mezarını da yakınlarıyla görüşüp ikna ettikten sonra Kars’a getirip Çobanoğlu’nun yanına defnetmeyi düşündüklerini belirterek “Böylelikle iki kardeşi buluşturacağız” dedi.

Geçmiş 2 dönemdeki belediye başkanlığında Aşıklar Bayramı yaptıklarını fakat artık bunun yapılmadığını da belirten Alibeyoğlu, yeniden göreve geldiğimizde aşıklar bayramını tekrar başlatacaklarının da müjdesini verdi.

Çobanoğlu’nun vefatında belediye başkanı olduğunu ve kabrini kısa sürede yaptırdığını da hatırlatan Alibeyoğlu, “Değerli hak ozanımız. Kars’ın gururu Çobanoğlu’nu unutmadık. Kendisi Kars’ın ve ülkemizin çok önemli bir sanatçısıydı. Ankara’da yaşamını yitirmişti Ankara’da toprağa verilecekti. Biz görüştük ve Kars’a getirdik. 38 gün içinde mezarını yaptık, heykelini diktik, Murat Çobanoğlu Aşıklar bayramını da yaptı. 333 aşık geliyordu. Bizden sonra bu da sona erdi ama yeniden başlatacağız.” dedi.

Alibeyoğlu ayrıca, bütün halk ozanlarının adlarını yaşatmayı arzuladıklarını belirtti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.