DÜNYA Haber Girişi : 27 Şubat 2021 13:36

Mücahit Erbakan, ahirete irtihalinin 10. yılında anıldı

Mücahit Erbakan, ahirete irtihalinin 10. yılında anıldı
Türkiye ve İslam dünyası için ortaya koyduğu fikirlerle çığır açan Milli Görüş Hareketi’nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10’uncu sene-i devriyesinde anıldı.

Kars Olay-  Necmettin Erbakan... Türk ve dünya siyasetine adeta damgasını vurmuş bir lider... Siyasi hayatı boyunca, dünya Müslümanlarını bir araya getirmek için yoğun bir çaba ortaya koyan Necmettin Erbakan, İslam aleminin siyasi, teknolojik, kültürel ve para birliği idealini savundu. 

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı, 54. Hükümetin Başbakanı, merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ahirete irtihalinin 10. yılında rahmet ve minnetle anılıyor. 

Fikir babası olduğu D-8 oluşumuyla Türk ve Müslüman alemine "kurtuluş reçetesi" sunan Erbakan, dünya üzerindeki yaklaşık bir buçuk milyar Müslümanı tek çatı altında toplamayı hedefledi. 

Türk siyasetine ideolojisi ve üslubuyla yeni bir heyecan getiren Necmettin Erbakan,

Erbakan Hoca 27 Şubat 2011'de vefat etti

17 Ekim 2010'da yapılan Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresinde yeniden genel başkan seçilen Necmettin Erbakan, 28 Şubat post-modern darbenin yıl dönümü arifesinde solunum yetmezliğine bağlı, kalp ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle 27 Şubat 2011'de Ankara Güven Hastanesi'nde vefat etti.

Erbakan Hoca, 1 Mart 2011'de vasiyeti üzerine devlet töreni yerine İstanbul Fatih Camii'nde düzenlenen 2,5 milyon kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Merkezefendi Mezarlığı'nda defnedilen Erbakan Hoca, her yıl vefatının yıl dönümünde Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında Saadet Partisi ve Milli Görüşçü Kuruluşlar tarafından çeşitli anma ve anlama programları ile anılıyor. 

Erbakan Hoca bugün Ankara'da anılacak

Saadet Partisi, bugün Ankara'da 19.30'da sınırlı sayıda davetlinin katılacağı programla Erbakan Hoca'yıanacak, Saadet Partisi Youtube kanalı ve bir çok televizyonda aynı anda  yayınlanacak. Erbakan Hoca, kabri başında düzenlenen dua programının yanı sıra dün Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile de anıldı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.