KARS Haber Girişi : 10 Mart 2021 21:56

Miraç Kandili'nde Camiiler doldu taştı

Miraç Kandili'nde  Camiiler doldu taştı
Yurt genelinde olduğu gibi Miraç Kandili Kağızman ilçesinde de coşkuyla idrak edildi.

Kars Olay-  Miraç Kandili nedeniyle Kağızman'da vatandaşlar camilere akın etti, eller semaya açıldı, Yüce Yaratıcıya dua ve niyazda bulunuldu. Miraç Kandili nedeniyle halk dilinde Aşağı Cami adıyla bilinen ilçemiz Merkez Camii’nde akşam namazına müteakip mevlidi şerif okundu.

Mübarek gün ve geceleri dua ve ibadetle geçirmek isteyen Müslümanlar camilere akın ediyor. Miraç Kandili nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından mevlidi şerif programı düzenlendi. Din görevlileri tarafından okunan mevlidi şerife ilgi yoğundu. Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. İlçe Müftüsü İsmail Durna gecenin önemini anlattı, samimiyetle yapılan ibadetin daha makbul olduğunun altını çizdi.

Yıl içerisinde bulunan mübarek gün ve gecelerin ibadetle geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Durna Miraç Kandili’nin de en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kağızman’da camiler doldu taştı, camide yer bulmayanlar cami avlusunda yatsı namazını eda etti. Müslümanlar geceyi ibadet ve dua ederek ihya etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.