KARS Haber Girişi : 14 Şubat 2018 16:22

Meyve Veren Ağacı Taşlıyorsunuz Efendiler!

Meyve Veren Ağacı Taşlıyorsunuz Efendiler!
Bugün ki yazı dizimizde Kars Valisi Rahmi Doğan’ın Kars’a kazandırdıklarını ve Kars’ın kaybettiklerini kalemimiz izin verdikçe yazmaya çalışacağız.

Kars Olay ÖZEL HABER / YORUMLAR / TESPİTLER- Biz hep söyledik hep söylemeye de devam edeceğiz bizim gördüklerimiz, duyduklarımız her kesimin konuştuklarıdır. Biz de bu konuşulanları yine sizler için buraya taşımakla görevli gazetecileriz. Bilindiği üzere Kars Valisi Rahmi Doğan. 
 

"BEN DİĞER VALİLERE BENZEMEM OTURAN VALİ OLMAYACAĞIM!"
1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Kars’a atanan ve bu ay itibariyle nerdeyse 20 aydır Kars’ta canla başla görev yapan bir valinin hikâyesini bir de biz yazalım istedik. Kars’a gelir gelmez Vali Doğan daha ilk günden "Oturan vali olmayacağım" diyerek mesajı vermişti. Aslında, belki ilk açıklamasını dikkate almadı kimse çünkü her vali genellikle bu şekilde bir açıklama yapar; ama konuttan makama, makamdan konuta gider gelir ve görev süresini doldurup başka bir şehre atanır belki de yanlış biliyoruz ama halk için genel kanı budur fakat Rahmi Doğan dediklerinin arkasında durdu ve dediklerini de yaptı. Kars’a geldiği günden beri boş durmadı proje üretti bir tek çivi bile çakılmasa o çiviyi çaktı, tek bir tuğla bile koyulmasa o tuğlayı koydu hiç kimse kusura bakmasın…
 

OSMANLI MAHALLESİ'NE İLK KAZMAYI VURAN VALİ DOĞAN’DIR...
Kimse kusura bakmasın, ilk olarak Vali Doğan 2-3 yıldır kâğıt üzerinde bir türlü icraata geçmeyen Osmanlı mahallesinin geri dönüşümüyle başladı işe. Yıllardır Kars Kalesi'nin etrafına bir “Osmanlı Mahallesi” inşaası muhabbeti dönüp duruyordu. Daha makama oturur oturmaz ilk kazmayı vurdurdu Osmanlı Mahallesi'ne ve Kars Kalesi'nin eteğindeki gecekonduları yıkarak ilk icraatını gösterdi çok da eleştirildi hatta eleştirenlerden biri de bizdik o süreçte biz de yazdık Osmanlı Mahallesi projesini dönen dedikodular var açıklansın diyerek. Vali Bey de hemen ertesi gün soruları tek tek yanıtladı ikna olduk. Şuan Kars Kalesi'ne nerden bakılırsa bakılsın tertemiz ve bir kale göreceksiniz. Tarihi ve kültürel açıdan kaleye yepyeni bir görünüm kazandırılmıştır. Projenin devamının gelmesi temennimiz; ama şuan o kalenin etrafının açılması bile Kars turizmi için çok büyük nimettir.
 

GAMP KONAĞI YAPIMI İÇİN 4 MİLYON TL NASIL GELDİ?
Yıllardır yapılamayan ve atıl bir durumda olan tam da şehrimizi ortasında bir konak var. Bildiniz değil mi? Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağı. Bilen bilir GAMP Konağı tadilatı yapılmadan önce ikinci kata üç kişiden fazla insan alınmazdı, konağın tahtaları kırılacak aşağı düşeceğiz diye korkardık şuan Kars’a gelen turistler GAMP Konağı'nı ziyaret etmeden Kars'tan gitmiyorlar. Son olarak GAMP Konağı için bir soru sormak istiyoruz bunun cevabını biz biliyoruz ama size de soralım ki bu gerçeği duymak istemeyenler de duysun “GAMP KONAĞI YAPIMI İÇİN 4 MİLYON TL PARA NASIL VE NE ZAMAN GELDİ?” Evet bu soruyu cevaplarsanız kimi işaret ettiğimizi göreceksiniz.

Dipnot: Faikbey Caddesi üzerinde bulunan ve neredeyse harabe durumuna gelen ve yavaş yavaş tinercilerin de mesken tutmaya başladığı İmam Hatip Ortakulu da Kars Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle yıkılarak GAMP Konağı bahçesine dâhil edildi ve şehir için bir meydan açılmış oldu. Sanırım bu harabe okulun yıkılmasına dair rahatsız olanlar sırf valinin çalıştığını görmek istemeyenlerdir onların dışında hiç kimse rahatsız değil.
 

SARIKAMIŞ VE ARPAÇAY KÜTÜK EVLER…
Sarıkamış’ta kayakçıların uğrak mekânı haline gelen Sarıkamış Kütük Evi yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olmuş durumda. Nasıl mı? Kayak yapmak için Sarıkamış Kayak Merkezi'ne giden vatandaşlar otellere muhtaç olmaktan kurtuldu. Yani artık devletin orada bir işletmesi var otellere mecbur kalmadan Kütük Evde 3 TL’ye çayınızı içip dinlenebileceğiniz bir mekân var artık.  Orta Kafeyi de hesaba katmıyoruz neden biliyor musunuz? Orta kafe vali yokken de vardı her şeyi valiye mal etmeyin dememeniz için. Orta kafeye de Vali Doğan’ın etkisinin ne olduğunu bilen bilir.

Sarıkamış’la da yetinmedi Vali Doğan Çıldır’a da bir sosyal tesis gerekliydi Çıldır Kütük Evi'nin Çıldır Gölüne ne kazandırdığını ve bu iki yapıtında toplamda 4 milyon Tlye devlete mal olduğunu da belirtelim. Öyle sallam seyit sallayanların dedikleri rakamlara da inanmayın deriz biz. Şuan bu iki kütük ev için 50 milyon TL verelim biz işletelim diyen firmalar var. Gerisini siz düşünün artık!

Ha unutmadan; Sarıkamış ve Çıldır Kütük Evi Kars Valisi Rahmi Doğan zamanında yapıldı.
 

 KARS VALİSİ RAHMİ DOĞAN BU GÜCÜ NEREDEN ALIYOR?
Buyrun cevaplayın... Tabi ki bu devleti yönetenlerden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’nın da Vali Doğan’a tam destek verdiğinin bilinmesi gerekir Vali Doğan projeyle bakan beyin yanına gidiyor bakan bey de Kars’a hizmet gelmesi için vali beyi sonuna kadar destekliyor bu da böyle bilinsin...
 

VALİ DOĞAN KARS’A KÜSTÜ MÜ?
Bizzat bu soruyu Vali Doğan'ın kendisine sorduk En küçük bir kırgınlığı yok ne Kars’a ne Karslıya. Karslı yiğido valisini seviyor. Vali için kullanılan iki tabir Kars genelinde, Karslı gençler "Rahmi Baba" , diğer Karslılar ise "Yiğido Vali" diyor kendisine. Şahsi çıkarlarına ters düşenler devletin disiplinini gördükleri için Vali Doğan'ın sevilmesi işlerine gelmiyor düşünsenize adam vali gibi değil sanki bazen mühendis bazen belediye başkanı gibi proje üretip onu hayata geçiriyor ve bundan rahatsız olanlar da oluyor ilginç!

Bu yazdıklarımıza rağmen yine de aklında soru işareti olan varsa gitsin Vali Bey’e sorsunlar inanın randevuda veriyor ve ne sorarsanız sorularınızı cevaplıyor.
 

SÖZÜN ÖZÜ
Hiç abartmadan diyebiliriz ki Kars ve Karslı 25 yıl aradan sonra Bakan Arslan ve Kars Valisiyle bir fırsat yakaladı. Bu fırsat Kars ve Karslı için Rahmi Doğan oldu. Rahmi Doğan diğer valiler gibi yapmadı, oturmayı tercih etmedi evet suçlu mu oldu?  Yapmayın efendiler! Meyve veren ağacı taşlamayın. Biz burada sadece ana başlık olarak bir iki konudan bahsettik aklına bir şey takılan, kafasında soru işareti olan varsa gitsin Vali Bey'e her sorunuza cevap verir...  Bu da bizim şehrimizin kaderi olsa gerek; meyve veren ağacı taşlamak... Bu söz de perdenin arkasındaki karanlık simalara olsun : "Yel kayadan ne götürür ki?"

Siz devletin valisini karalayarak Kars'a zarar vermekten başka ne yapacaksınız.
 

İCRAAT DEĞİL LAF ÜRETEN CAMBAZLARI SÖZÜMÜZ SİZE!
Çıldır gölü kaç bin senedir var? Sarıkamış kaç asırdır var?
Orada duruyorlar haydi cevaplayın ne yaptınız oralar için? Çok da uzağa gitmeyelim senelerdir Çıldır’a bir sosyal tesis yapılmasını neden akıl etmediniz? Veya neden insanları Sarıkamış Kayak Merkezi'nde yıllardır otellere mahkûm bıraktınız Siz yapsaydınız... Kolunuzu mu bağladı Vali Bey? Ee yalan mı hadi söyleyin bu dediğimiz iki sosyal tesisi bile yapmayı akıl edememişken siz kimsiniz devletin valisine akıl veriyorsunuz haddinizi bilin haddinizi! Hiç çekinmeden açıkça söylüyoruz korkmuyoruz sizden ve bu şehrin kara lekelerinden. Kars ve Karslı Rahmi Baba dediği, Yiğido Vali dediği valisini seviyor ve vali Doğan’ı da biliyor, sizleri de biliyor ve tanıyor.
 

SON NOT: İkinci yazı dizimizde “Kars Valisi Rahmi Doğan’ın 15 Temmuz Gecesi Hangi FETÖ'CÜ hain için nasıl talimat verdiğini yazacağız… BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN. / KARSOLAY.COM – HASAN SAMANCI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.