EKONOMİ Haber Girişi : 05 Temmuz 2021 13:47

Memur ve Emekliye Verilecek Zam Oranı Belli Oldu!

Memur ve Emekliye Verilecek Zam Oranı Belli Oldu!
Memur - emekli enflasyon farkı belli oldu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı sonrası memur ve emekliye verilecek zam oranı yüzde 5,30 olarak belirlendi.

Kars Olay- Memur - emekli enflasyon farkı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı ve yıllık enflasyon rakamları memur, memur emeklisi ve işçi emeklilerinin zam miktarı oldu.

 

Enflasyon rakamının beklentileri aşması ile birlikte yıllık enflasyon 17,53 oldu. 6 aylık enflasyon ise yüzde 8,45 olarak belirlendi.

 

 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE 5,30 ENFLASYON FARKI

Memur ve memur emeklisine verilecek enflasyon farkı belli oldu. Toplu sözleşme gereği yüzde 3'lük zammın yanı sınra memur ve memur emeklisi yüzde 5,30 (beş buçuk puan) enflasyon farkı zammı alacak.

 

 

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE YÜZDE 8,45 ZAM

Yaklaşık 8,5 milyon işçi emeklisi ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamıyla belirlenecek. İşçi emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 8,45 olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.