SİYASET Haber Girişi : 19 Mart 2023 00:23

Mahir Aydemir’in Aday Adaylığı Açıklaması Miting Havasında Gerçekleşti

Mahir Aydemir’in Aday Adaylığı Açıklaması Miting Havasında Gerçekleşti
İnşaat Mühendisi Kars Belediye Meclis Üyesi Mahir Aydemir, partisi CHP’den Kars milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Kars Olay-Tacettin DURMUŞ-  Aydemir’in CHP İl Başkanlığı önünde gerçekleştirdiği aday adaylığını açıklaması sırasında, Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, partisinin il ve ilçe teşkilat mensupları, partililer ve yakınları kendisini yalnız bırakmadı.

Mahir Aydemir’in miting havasında gelişen aday adaylığı açıklamasında yapılan konuşmalar öncesi, Kahramanmaraş merkezli deprem ve sel felaketlerinde şehit olan vatandaşlar ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

 

‘HER YÜZYILA BİR KEMAL, BU YÜZYILA BAY KEMAL!’

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman’ın selamlama konuşmasının ardından konuşan CHP Kars milletvekili aday adayı Mahir Aydemir, seçim süreci sloganlarından en önemlisinin ise ‘Her Yüzyıla Bir Kemal, Bu Yüzyıla Bay Kemal!’ olduğunu ifade etti.

Aydemir konuşmasında; “Öncelikle 6 Şubat’ta 11 ilimizde yaşanan deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı saygıyla anıyor, yarlılarımıza Allah’tan acil şifalar
 yakınlarına başsağlığı, ülkemize de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bugün aynı zamanda anlamlı bir gün. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 108 yıl dönümü. Dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Cumhuriyetimizin kurucusu şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

 

BURADAN EMPERYALİSTLERE VE ONLARIN YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİNE SESLENİYORUM

Buradan emperyalistlere ve onların yerli işbirlikçilerine şunu ifade etmek istiyorum ve diyorum ki ‘biz buradayız’. Değerli dostlar  yaklaşık 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kars il teşkilatında çeşitli organlarında görev aldım.  Bana verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Partim Cumhuriyet Halk Partisi beni 2 dönem belediye meclis üyeliği ile onurlandırdı. Ben de her zaman büyük bir gurur duydum. Ama bu 20 yıllık süreçte partim için afiş asmaktan bildiri dağıtmaya, müşahitlikten sandık başkanlığına ve saha bir sürü sürecin tamamında oldum ve olmaya da devam ediyorum. Bir bütün olarak bu sürecin tamamı benim için gurur ve onur vericidir. Partiler sadece makamlara getirmez aynı zamanda toplumsal anlamda insanlara destek vermemizde bize araç olur. Bu süreç içerisinde benimle birlikte yol kat etmiş, bizimle omuz omuza vermiş, partimizin mücadelesini yükseltmiş, siyasal ve toplumsal değerlerimize mana katmış aday adayı arkadaşlarım var. Dolayısıyla bugün her alanda siyasal değerlerinizi her koşulda savunan partimize emek veren yol arkadaşı aday adayı, milletvekili arkadaşlar mı bugüne dek adaylıkta başvuran yahut bundan sonra başvuracak olan tüm aday arkadaşlarına başarılar diliyorum. Siyasetin gereği olarak yer yer sadece seçimler yaşamadık, sadece topluma özgü hareketler içerisinde olmadık. Aynı zamanda ilçe başkanlığı seçimlerimiz oldu, il başkanlığı seçimlerimiz oldu. bazen en sevdiğimizi bile delege yazmadık. Dolayısıyla bu sürecin tamamı tartışmalı süreçlerdi. Geçmiş 20 yıllık süreç içerisinde istemeyerek te olsa kırdığım, üzdüğüm hangi arkadaşım varsa hakkını helal etsin.

 

13. CUMHURBAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU OLACAKTIR

Bugün benim için bir başlangıç, bundan sonrası içinde daha başka bir başlangıç olacak. Siyasi iddiası olmayan hiçbir kimse siyaset yapamaz. Lakin bugünkü koşullar şunu göstermiştir ki; bizim siyasi ikbalimizden önce başka bir durum ortaya çıkmıştır. Bu ülkeyi bu karanlık çağdan çıkarmak için partimizin en yüksek iradesi, kurultayınızın en yüksek iradesi, Sayın Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir mücadele başlatmıştır. Bu hak, hukuk ve adalet mücadelesini zaferle taçlandırmak için hepimizin en aslı görevi siyasal ihbarlarımızın dışında bu mücadeleye destek vermek ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemektir. İnşallah 13. Cumhurbaşkanımız, Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır. Buna inancımız da tamdır. Bu vesileyle kendisinin yanında olabilmek, mücadeleye katkı sağlayabilmek adına bu milletvekili aday adaylığı girişiminde bulundum. buradan basına ve kamuoyuna deklare ediyorum. İnşallah muvaffak olacağız inşallah Kemal Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız olacaktır. Ve son sözüm ‘Her yüzyıla bir Kemal, bu yüzyıla Bay Kemal’

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.