KARS Haber Girişi : 23 Kasım 2019 23:08

Kuruyan Kuyucuk Gölü Reklamlara Konu Oldu

Kuruyan Kuyucuk Gölü Reklamlara Konu Oldu
Kars’ın Arpaçay ilçesinde bulunan ve tamamen kuruyan Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti bir taraftan suyunu ararken diğer taraftan ise reklamlara konu oluyor.
Kuruyan Kuyucuk Gölü Reklamlara Konu Oldu

Kars Olay-Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ilk Türkiye’nin ise 13. Ramsar alanı olan Kuyucuk Kuş cenneti gölü, tamamen kuruyarak malesef bir çöle dönüşmesinin artık reklam filmlerine konu olmaya başladı. Yıllardır yapılan haberlere ve oluşturulan kamuyounlara adete kulak tıkayan yetkililer ise göl tamamen kuruyup çöle dönüşmesinin ardından sonra bir adım atmayı tercih etmişlerdi. Şimdilere Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti 211 farklı kuş türünü ağırlamak yerine çöl görüntüsüyle reklam çekimi için büyük firmaları ağırlamak zorunda kalıyor.

 

SUYUN SONU GÖRÜNÜYOR
Son Olarak Bir Bulaşık Deterjanı Firması ise Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti'ne gelerek hem su ısrafına hemde çöl olan kuyucuk gölüne dikkat çekmek için  bir reklam çekti. 

"Suyun sonu görünüyor!
Türkiye, su fakirliği tehditi ile karşı karşıya, bunu önlemek bizim elimizde. Finish Quantum ile bulaşıkları sudan geçirmeyi bırakarak her yıkamada 57 litre, her sene Kuyucuk Gölü’nün 40 katı suyu kurtarabiliriz. Lütfen, kapatalım muslukları, suyun sonu gelmesin."

 

Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ilk Türkiye’nin ise 13. Ramsar alanı olan Kuyucuk Kuş cenneti gölü, hem doğasıyla hem de kuşların kuluçka döneminin bitmesiyle beraber yavrularıyla göl üzerinde ziyaretçilerine görsel şölen sunuyordu.
Türkiye'nin, Ramsar Sözleşmesi bulunan ve koruma altına alınan 13. alanı olan Kuyucuk Gölü, yaklaşık 211 kuş türü barındırıyor. 
Yaklaşık 245 hektarlık göl ve 416 hektarlık Ramsar alanına sahip kuş cenneti, deniz seviyesinden bin 627 metre yükseklikte bulunuyor. Kuyucuk Gölü, angut, sakarmeke, yeşilbaş ördek, kara boyunlu batağan, sığırcık ve boz kaz gibi 211 farklı kuş türünü barındırıyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.