KARS Düzenleme Tarihi : 17 Ağustos 2020 13:50 Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 13:56

Koronavirüs Haritası Kars'ta Kıpkırmızı Oldu!

Koronavirüs Haritası Kars'ta Kıpkırmızı Oldu!
Kars'ta koronavirüs (Covid-19) vaka sayısındaki hızlı artış sürüyor. Sağlık Bakanlığının ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında Kars'ta ki koronavirüs tablosu özellikle son 30 günde yeşilden kırmızıya dönüştü.

Kars Olay-Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları özellikle doğu anadolu bölgesindeki illerde hızlı bir yükseliş gösteriyor. Bu illerden biri de Kars... Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 salgınında riskli bölgeleri gösterdiği ‘hayat eve sığar’ mobil uygulamasında Kars'taki değişim korkutuyor.

 

Koronavirüs yayılımını ve riskli bölgeleri gösteren uygulamada özellikle merkez mahallelerde son 30 gün öncesi ve sonrası karşılaştırıldığında vaka sayılarının ciddi oranda arttığı görülüyor.

 

Merkezin yanı sıra ilçelerde de vaka sayısının artığı Kars'ta bayram öncesi ve sonrası vaka sayılarında gözle görülür bir artışın olduğu görülüyor.

 

Koronavirüs yayılımın en çok son zamanlarda artan düğün, nişan gibi organizasyonların artması, sosyal mesafeye ve maske kuralına uyulmamasından kaynaklandığı düşünülüyor

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.