KARS Düzenleme Tarihi : 02 Kasım 2020 23:55 Haber Girişi : 02 Kasım 2020 23:56

Korkutan Değişim! Kars'ta Koronavirüs Haritası Kırmızıya Döndü

Korkutan Değişim! Kars'ta Koronavirüs Haritası Kırmızıya Döndü
Kars'ta özellikle son 1 ay içinde koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. "Hayat Eve Sığar" uygulamasının kırmızıya dönmesi vatandaşları tedirgin etti.

Kars Olay-Kars, virüs vakalarının en hızlı yayıldığı şehirlerden biri. Özellikle son 1 ayda risk haritasında büyük değişim gözlendi.

 

Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları özellikle doğu anadolu bölgesindeki illerde hızlı bir yükseliş gösteriyor. Bu illerden biri de Kars... Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 salgınında riskli bölgeleri gösterdiği ‘hayat eve sığar’ mobil uygulamasında Kars'taki değişim korkutuyor.

 

Kars'ta koronavirüs (Covid-19) vaka sayısındaki hızlı artış sürüyor. Sağlık Bakanlığının ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında Kars'ta ki koronavirüs tablosu özellikle son 30 günde yeşilden kırmızıya dönüştü.

 

Koronavirüs yayılımını ve riskli bölgeleri gösteren uygulamada özellikle merkez mahallelerde son 30 gün öncesi ve sonrası karşılaştırıldığında vaka sayılarının ciddi oranda arttığı görülüyor.

 

Kars'ta 1 ay gibi bir sürede vakalar hızla artıyor. Bir önceki haritada nokta büyüklüğündeki kırmızı alan haritanın büyük bir kısmına yayılıyor. Hem yerel yöneticiler hem de uzmanlar sık sık virüs tedbirlerine uyulması konusunda uyarıyor. İkazlara rağmen maalesef maske ve fiziki mesafe kuralları dikkate pek fazla alınmıyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.