EKONOMİ Haber Girişi : 29 Temmuz 2019 14:47

Kişi Başına Gelirini En Çok Artıran İkinci Şehir Kars

Kişi Başına Gelirini En Çok Artıran İkinci Şehir Kars
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreter Vekili Oktay Güven, 2014-2017 yıllarında Türkiye genelinde kişi başına gelirini en çok artıran ikinci şehrin Kars olduğunu söyledi.

Kars Olay-Kars Lokantacılar Esnaf Odası’nın KESOB Toplantı Salonu’nda düzenlediği esnaf kurum müdürleri buluşmasında konuşan SERKA Genel Sekreter Vekili Oktay Güven, turizmin gelişmesi, dikkat edilmesi gereken hususlar, SERKA’nın destek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Verilere dayanarak konuşmasını sürdüren Güven, 014-2017 yıllarında Türkiye genelinde kişi başına gelirini en çok artıran birinci şehrin Ardahan, ikinci şehrin ise Kars olduğunu bunun da gelen turist sayısı ve yöresel ürünlere olan talepten kaynaklandığını ifade etti.

Tüm bunların çalışmakla olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çeken Güven, bu rakamların TÜİK istatistik rakamları olduğunu söyleyerek Iğdır’ın 4., Ağrı’nın da 12. Sırada olduğunu kaydetti. Yaklaşık 90 yıllık bir süreçten yani TÜİK’in kurulmasından bu yana elde edilen verilere dayanarak bu ifadelerde bulunduğunu vurguladı.

Kars’ın tarihinde ilk defa böyle bir başarı yakaladığını söyleyen Güven, bunun tesadüf olmadığını ileri de unun devamının olmasını da beklediklerini sözlerine ekledi.

Göç konusuna da değinen Güven, “Şu an Kars, tarihi itibariyle 2018 yılında en az göç verdiği dönemi yaşadı. Bu da binde eksi 7’ye tekabül ediyor. Bu rakama binde eksi 32’lerden gelindi.

 

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gs 08 Ağustos 2019 17:28

    Eminmisiniz insanlar işsizlikten yoksulluktan mahvoldu kendi tarafınızdan bakmasanız iyi edersiniz