Kendini Özel Hissetmek İsteyen Arpaçay Kütük Eve Gitsin

Ben “Gölge.” , elime kalemi aldım bir kere. Zamanım yettikçe, sizlerle Kars’ımızı ilgilendiren bütün kritik meseleleri ele alacağım. Ekonomi, siyasi, bürokrasi, sosyoloji ve daha nicesi hiç fark etmez. Amma velakin Gölge’nin farkı şu; eleştirirken de severken de devlete olan saygısını başının üstünde taşıması. Hem sizlere Kars’ın gerçeklerini zihninizi yormadan anlatmak hem de devlet saygısını yüreklerinize aşılamak, Gölge’nin tek emeli budur...

 

Bu seferki yazımın konusu Kars’ımızda mutlaka görmenizi istediğim nezih bir mekân: Kars Çıldır Gölü Arpaçay Kütük Evi. Bu mekânın yayın balığını, Harakani çorbasını ve irmik helvasını övmeden önce altını çizmek istediğim husus şu şekilde: Şahsen bu mekânı, Kars’ta ikamet eden bir arkadaşımın sosyal medya hesabında paylaştığı bir fotoğrafta görmüştüm. Mükellef bir kahvaltı sofrasına sahip bu masanın mekânın kime ait olduğunu, kimlerin işlettiğini sorduğumda almış olduğum cevap beni çok mutlu etmişti. 

 

Kars Arpaçay Kütük Evi; il özel idaresinin işletmesinde. Devletin, milletin (bizlerin)… yani Sarıkamış Dağ A.Ş. biz bu ismi değiştirdik “BİZİM A.Ş.” yaptık, vatandaşa hizmet eden A.Ş (Bizim A.Ş.). Her şeyden önce bir vatandaş olarak devlet kaynaklı mekânlara sahip çıkmalıyız, insanları gidip görmeleri için teşvik etmeliyiz. Neden mi? Çünkü yediğiniz lokmalar helal, verdiğiniz paralar helal. İllegal mafyaların havuzundan beslenmiyor, terör örgütü sevicilerinin cebini doldurmuyor. Çocuğunuzu, eşinizi, annenizi babanızı, sevdiklerinizi içiniz rahat bir şekilde götürebileceğiniz nezih bir mekân. 

 

Kars Valiliği’ ne ve Kars İl Özel İdaresi’ ne teşekkür ediyorum. Kendime de bir o kadar kızıyorum, burnumun dibindeki bu güzel mekânı sırf üşengeçliğimden gidip de görmediğim için. Çıldır Gölü manzarasına, yemeklerin sunumuna, masaların ve sandalyelerin dizaynına, tertibine, düzenine, ciğerlerimdeki yorgunluğu temizleyen göl havasına, yayın balığının lezzetine, irmik helvasının şekerine, Harakani çorbasının yöreselliğine hayran kaldım. Ha unutmadan fiyatlarda sizleri korkutacak derece fahiş değil bunu da bilin istedim.

 

 Aslında bu mekânı bizlere sunanlara da teşekkür etmeyi unutmamamız ve haklarını teslim etmemiz gerektiğini de biliyoruz. Bu bağlamda Kars’a Kütük Evleri kazandıran Kars Eski Valisi şuan ise Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, bu nezih mekânın sürdürülebilirliğini sağlayan şuan ki valimiz Türker Öksüz’e, Kars İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit’e, Kars İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Osman Cengiz’e Kars ve Karslılar adına teşekkür etmeği de bir borç biliyoruz.  

 

Tabi ki bir mekânı güzelleştiren sadece somut nesneler değildir. O nesnelere renk veren; şefler, garsonlar, temizlik görevlileri, müdürler vardır kısacası bu bir ekip işidir. Mesela Kars Çıldır Gölü Arpaçay Kütük Evi’ ne gittiğinizde mutfağın rengi Hasan Aras şeften Harakani çorbası tarifi alın, sıcak bir sohbet edin Kars’ın buz gibi havasında. İşletme müdürü Teğmen Nebioğlu’na nezaket dileklerinizi iletin, salon şefi Ercan Çimendağ’a mekânın tertibi ve düzeni için teşekkür edin. Neyse, daha fazla anlatmayayım mutlaka gidip görün derim.

 

Sarıkamış “BİZİM A.Ş.” Karslıları bekler, haydi devletimizin kaynaklarına sahip çıkalım, el ele verelim, güzelleştirelim. Kars’a ve Karslılara bu yakışır, bilin istedim...

 

Son söz olarak ise şunu da demeden geçemeyeceğim; “ Gidin bu kez devlete misafir olun ve devletin misafirperverliğini görün.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.