KARS Haber Girişi : 26 Ocak 2019 18:43

Kazım Karabekir Paşa Vefatının 71. Yılında Kars'ta Anıldı

Kazım Karabekir Paşa Vefatının 71. Yılında Kars'ta Anıldı
Karsın kurtarıcısı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 71’inci yıl dönümünde Kars’ta düzenlenen törenle anıldı.

Kars Olay- Kars'ta Kazım Karabekir Paşa’nın vefatının 71’inci yıl dönümü anma programı düzenlendi.


Kars Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa anıtına Vali Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

 

Düzenlenen törenlere; Kars Valisi Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

 

Kars Tren Garı’nda düzenlenen törenin ardından Kültür Merkezi’nde devam eden anma etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Kars Fen Lisesi öğrencilerinden İpek Nur Erdoğdu “Kars Kalesindeki Bayrak”, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gürkan Culfa “Kazım Karabekir” adlı şiiri okudu. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mülki Cihan Erdeğer’in “Kazım Karabekir Paşa’nın Askeri Yönü” ve Kafkas Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nesrin Hangül’ün “Kazım Karabekir Paşa” konulu konuşmalarının ardından program sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.