İLÇELER Haber Girişi : 12 Temmuz 2023 13:14

Kaymakamlıktan Gazeteci Dayağına Skandal Açıklama

Kaymakamlıktan Gazeteci Dayağına Skandal Açıklama

Kars Olay- Kars’ın Kağızman ilçesinde dün meydana gelen gazeteci saldırısından sonra bugün kaymakamlıktan konuya ilişkin resmi açıklama yapıldı.

 

Kağızman Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada yer alan ifadeler ise pes dedirtti. Açıklamada, gazetecinin aracını yanlış yere park ettiği için darp edildiği gerekçesini ileri sürüldü. Hata nedeniyle, ilçeyi yöneten kurumun tam da önünde açık açık yanlış parkın dayakla sonuçlanacağının altını çizen açıklama ilçede ve ilde infial uyandırdı.

 

Ayrıca, olay anında gazetecinin koruma polisine müdahalede bulunduğunun da yer aldığı açıklamada ise güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler alenen açıklamayı yalanlar nitelikte. Güvenlik kameraları görüntülerine yansıyan anlarda gazetecinin herhangi bir fiziki müdahalede bulunmadığı aksine kendini anlatmaya çalışırken, fiziksel ve sözlü tacize uğradığı da anbean güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alındı. 

 

Gözünün önünde yaşanan olayı düzeltmek yerine koskoca ilçeyi yöneten kaymakamın yaptığı bu açıklamayla ikinci skandala imza attığı gerçeği derin yara oluştururken, kaymakamın şu an için başka dertlerinin olduğu bilgisine ulaşıldı. Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, yaşanan olayın ortaya çıkmasını sağlayan güvenlik kamerası görüntülerinin kim veya kimler tarafından verildiği derdine düşmüş durumda. Kurum içerisinde tehditler savurarak, görüntülerin kim tarafından verildiği noktasında isim isteyen Kaymakam Daştan, “bana isim verin yoksa taş üstünde taş bırakmam” gibi cümlelerle dövdürebileceği başka kurbanlar arıyor.

 

Öte yandan gazeteciye saldırıda bulunan koruma polisinin de birçok esnafı arayarak, “Sizler hırsızsınız, görüntüleri çaldınız. Bundan böyle sizlerle alışverişi kesiyoruz” tarzında söylemlerde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

 

Yapılan hata sonrasında gerekli adımları atmak yerine yangına körükle giden kaymakam beye sadece hatırlatmak istediğimiz husus şudur ki; Gazetecilerin de kamuya hizmet verdiklerini hatta bunu kendileri gibi devletin her türlü imkanından faydalanarak ayrıca ücret karşılığında yapmadıklarını öğrenmiş olsalardı keşke. Bir ilçenin sesini duyurmaya çalışan gazetecinin boğazını sıkmakla insanların sesinin de kısılamayacağını bilmenizi isteriz. Yanlış yere park ettiniz kaymakam bey!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.