İLÇELER Haber Girişi : 29 Aralık 2022 23:47

Kayak Sezonu Açılmayan Sarıkamış'ta Vatandaş Kayak Pistinde Güneşlendi

Kayak Sezonu Açılmayan Sarıkamış'ta Vatandaş Kayak Pistinde Güneşlendi
Sarıkamış'ta şezlongu kapan vatandaş kayak pistinin ortasında güneşlendi.

Kars Olay-   Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezlerinde hem kar yağışı hem de yılbaşı için gün sayılıyor. Palandöken Kayak Merkezi’nde kar gecikince ‘suni karlama’ yapılırken, Sarıkamış  Kayak Merkezi’nde beklenen kar henüz gerçekleşmedi.  Soğuk havaya rağmen kar yağışının yetersiz kaldığı Sarıkamış'ta otel işletmecileri ve turizmciler zor durumda. 

 

Meteoroloji bültenlerine göre yıl başında kar bekleyen turizmciler kara kara düşünürken geciken kar nedeniyle sezonu açamayan Sarıkamış'ta  turizm işiyle ilgilenen Yavuz G. isimli vatandaş  kayak pistinde şezlongla  güneşlenerek hem güneşin tadını çıkardı hem de ilginç görüntüler oluşturdu.  

 

Türkiye'nin bir çok yerinde kayak sezonun açılmasına rağmen Sarıkamış Kayak Merkezi'ne kar yağmadığı için maalesef sezon Sarıkamış'ta açılamadı. Bir çok kayak merkezinde Suni Kar Sistemi varken Sarıkamış'ta neden halen olmadığı merak ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.