KARS Haber Girişi : 16 Temmuz 2018 14:58

Kars’ta Müftülükten ‘Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha’ Konferansı

Kars’ta Müftülükten ‘Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha’ Konferansı
Kars’ta geçtiğimiz gün İl Müftülüğü koordinesinde ‘Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha’ konferansı verildi.

Kars Olay-Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kars İl Müftülüğü bir konferans düzenleyerek 15 Temmuz gecesi Kars’ta yaşananları vatandaşlara anlattı. 
Kars İl Kültür Turizm müdürlüğü konferans salonunda düzenlene konferansa Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Kartal konuşması olarak katılırken, kamu kurum üyeleri ve vatandaşlar ise dinleyici olarak katılım sağladılar. 
Kars İl Müftüsü Mehmet Genç yaptığı konuşmada; “Öncelikle Allah’ın selamı mağfireti hidayeti hepimizin üzerine olsun. Saygıdeğer Dekan vekilimiz, değerli mesai arkadaşlarım, değerli kurum temsilcilerimiz, değerli basın mensupları sevgili öğrenciler, bu mübarek Cuma gecesinde ikinci yılında ve 15 Temmuz’u şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak üzere hepiniz programımıza hoş geldiniz safalar getirdiniz. Cuma cumartesi ve Pazar günü başkanlıktan gelen misafirlerimizle birlikte programlarımız var. Bu programlarımız sivil toplum kuruluşları il genelinde ilçe müftüleri ve din görevlileri ile toplantı ve 15 Temmuz günüde şehitlikte saat 11:00’da Kur’an-ı Kerim tilaveti dua yapılması ve demokrasi meydanında anma programı düzenlenecek. 15 Temmuz gecesi ise Kars’ta camilerimizde salalar okunacaktır. Tabi ki burada yaşananları bizzat yaşayan kişi olarak biz canlı şahidiz. Çoluğumuzla çocuğumuzla din görevlilerimizle ve cemaatimizle birlikte bazı badireler yaşadık ama bir şey olmadı Allah’a şükürler olsun Kars ilimizde ne bir ölen nede yaralanan oldu. Bu ise Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin manevi sahibinin olmasına bağlı. Kars’ta o gece tüm olumsuzluklara rağmen her cami görevlisini arayarak bir saat sala vermesinin talimatını verdik. Etrafı tanklar çevirmiş yollar kesilmiş tüm bu olumsuzlukları yaşamamıza rağmen ezanları susturan darbelerden darbeleri susturan salaları verme imkânına Allah bizi kavuşturdu. Çünkü Allah’ın lütfu olmasaydı biz bunu başaramazdık.” Diye konuştu.
Kars İl müftüsü Mehmet Genç ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Alparslan Kartal’ın konuşmalarının ardından, slayt gösterileri devam eden konferans, ilahi korosunun dinletisi ile son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.