KARS Haber Girişi : 09 Mayıs 2018 13:26

Kars’ta Hayvan Pazarına Kırmızı Toprak

Kars’ta Hayvan Pazarına Kırmızı Toprak
Kars’ta hayvan pazarının kurulduğu alana Kars Valiliği Özel İdaresi ekipleri tarafından alandaki çamurun önlenmesi maksadıyla kırımızı toprak serildi.

Kars Olay / ÖZEL- Kars’ta en büyük sorunlardan birisi de hayvan pazarındaki alanın çamur sorunu olmuş durumda. Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını satmak için pazara giden besicilerin en büyük sorunlarından birisi ise pazar alanının çamur olması. Özellikle yağmur yapmasıyla birlikte hayvan pazarında oluşan çamur besicileri ve hayvan pazarına gidenleri canından bezdirmiş duruma getirdi. 
Son olarak geçici çözüm olarak Kars Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hayvan pazarı alanına 10 kamyon kırmızı toprak serilerek geçici çözüm oluşturuldu. 
Yeni yapılan hayvan pazarının açılmasını isteyen hayvan besicileri biran önce bu çamurdan kurtulmak istediklerini belirterek artık yeni yapılan hayvan pazarının açılması için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ettiler. 

BESİCİLER YENİ HAYVAN PAZARINI BELEDİYEYE SORUYOR
Her sabah erken saatlerde çamur gölü olmuş pazara hayvanlarını tüccarlara satmak için gelen besiciler; "Bilgi edindiğimiz kadarıyla Kars Belediyesi'nin yaptırmış olduğu yeni hayvan pazarı bitmiş durumda ama ne hikmetse aylardır yeni hayvan pazarı açılmıyor bir türlü, biz bu durumdan çok muptariziz, daha dün Kars Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri çamura azda olsa bir çözüm olması anlamında saolsunlar 10 kamyon kırmızı toprak serdi, ama görüldüğü gibi bunlar geçici önlemler artık. Kars Belediyesi biran önce yeni hayvan pazarını açsında bizde bu ilkel durumdan ve çamurdan kurtulalım. Buradan sesleniyoruz Kars Belediye Başkanı ve Belediye yetkilileri sesimizi duysun yeter aktık." diyeler çamurlu hayvan pazarına tepki gösterdiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.