KARS Haber Girişi : 08 Mart 2018 00:45

Kars’ta Dört İşyeri Sigaradan Dolayı Kapatıldı

Kars’ta Dört İşyeri Sigaradan Dolayı Kapatıldı
Kars’ta sigara yasağına uymayan 4 lüks işyeri Kars Valiliği kararı ile 10 gün süreyle faaliyetten men edildi.

Kars Olay-Kars’ta “Dumansız Hava Sahası” uygulaması kapsamında Kars Asayiş Şube Müdürlüğü ve İL Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelinde  faaliyet gösteren işletmelere sigara denetimi yapıldı. 
Kars’ta Asayiş Şube Müdürlüğü’nünde bulunduğu “Dumansız Hava Sahası” ekipleri tarafından yapılan denetimlerde şimdiye kadar 41 işyeri denetlenerek Sayılı 4207 sayılı tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanun kapsamında 61.141,00 TL idari para cezası uygulandığı, ve aynı kapsamda yıl içerisinde sigara yasağı kanununa 4. defa ihlal edildiğinin tespit edilen 4 lük işyeri ve kafeye ise “4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun gereğince işyerlerinin Valilik Makamı Olur’ları ile 10 gün süreyle kapatılması kararlaştırılmasının ardından Mülki amirlikçe alınan karar doğrultusunda Kars’ta 4 işyeri mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.