İLÇELER Haber Girişi : 04 Nisan 2018 23:21

Kars’ın Selim İlçesine Mart Karı

Kars’ın Selim İlçesine Mart Karı
Bu gün kar yağışının etkili olduğu Kars’ın Selim ilçesinde ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ atasözü gerçek oldu.

Kars Olay-Kars’ın Selim ilçesinde öğle saatlerinde başlayıp aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kars’tan Selim’e gitmek isteyen sürücüler ise zor anlar yaşadı. 
Kısa sürede etkisini artıran ve lapa lapa yağan kar nedeniyle Kars-Selim Selim-Sarıkamış kara yollarında sürücüler güçlükle ilerledi. Karayolları ekipleri araçların mahsur kalmaması için çalışma yaptı. Bazı kamyonlar ise yolun kenarına kayarak bir süre mahsur kaldı.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin yağışlı havanın etkisi altında olduğunu belirten Meteoroloji uzmanları, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti. Uzmanlar, yağışla birlikte görüş mesafesinde azalma ve yolların kar sebebiyle kayganlaşması beklendiğinden özellikle sürücülerin ve ilgilerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.