ASAYİŞ Haber Girişi : 27 Aralık 2017 03:08

Kars'taki FETÖ Duruşmasında 2 Astsubay'a Tahliye

Kars'taki FETÖ Duruşmasında 2 Astsubay'a Tahliye
FETÖ darbe girişimine ilişkin Kars’ta, dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli 28 askeri personelin yargılandığı davada tutuklu olan 2 astsubay tahliye oldu.

Kars Olay-Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli bir yüzbaşı, 5 üsteğmen, 2’si tutuklu 21 astsubay ve bir uzman onbaşıdan oluşan 28 askeri personel hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan eski astsubay Taha Boğaçhan Aktolun, Trabzon'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Diğer tutuklu sanık eski astsubay Koray Çağlar, ise duruşma salonunda yerini aldı.

Eski astsubay Taha Boğaçhan Aktolun, savunmasında 15 Temmuz darbe girişiminin hiç bir evresinde yer almadığını öne sürerek, “Bombalı araçla ve terör saldırısı olacağı yönünde bilgi geldi. Araç durdurmadım, kimseyi aramadım, amacımız bombalı araca karşı güvenlik önlemi almaktı. dedi.

Beraatini isteyen tutuklu sanık Koray Çağlar da suçsuz olduğunu söyleyerek, “Binbaşı Çetin Aydoğan'nun emriyle zorla göreve çağırdı. Terör saldırısı olacağını söyledi. Tabur komutanı kışlanın emniyeti alınacağı söylemesi üzerine nizamiye bölgesine gittik” dedi.

Tutuksuz yargılanan 26 sanık ise haklarındaki iddiaları reddederek, beraat talebinde bulundu. Mahkeme Heyeti tutuklu sanıklar Koray Çağlar ile Taha Boğaçhan Aktolun’un “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan suçundan toplam 6 yıl 8 ay hapis ile cezalandırılmalarına ve hükümle birlikte tahliye edilmesine karar verildi. Tutuksuz yargılanan 26 sanık hakkında ise kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı ve atılı suçları işledikleri sabit olmadığından beraatlerine karar kıldı.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.