KARS Haber Girişi : 14 Temmuz 2018 16:56

Kars'ta Yavru Ayılar Karpuzla Besleniyor

Kars'ta Yavru Ayılar Karpuzla Besleniyor
Kafkas Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen ve tedavi altına alınan yavru ayılar karpuzla serinliyor.
Kars Olay- Artvin ve Rize'den bulunup Kars'a gönderilen yavru ayıların tedavileri ve bakımları sürüyor. Rize'de annesi kaybolan yavru ayıya Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli sahip çıktı.
 
Rize'de ilk tedavisi ve bakımı tamamlanan yavru ayı daha sonra Kars'a gönderildi. Burada annesi olmadığı için adı "öksüz" koyulan ayının şimdilerde keyfi yerinde. Karpuz ile beslenen ve neşeli halleriyle dikkatleri üstüne çeken ayı merkezin maskotu oldu.
 
Artvin'de ise kurtlanmış halde bulunan ve yaşayamaz denilen yavru ayı da Rehabilitasyon Merkezi görevlilerince yapılan operasyonla tekrardan sağlığına kavuşturuldu.
 
Bakımı tamamlana yavru ayı kurtlardan arındırılarak sağlığına kavuşturuldu. Karpuz ve meyve yiyerek beslenen "Umut" adı verilen ayı da neşeli günler yaşıyor. 
 
Yavru ayılar "Umut" ve "Öksüz" merkezdeki bakımları devam ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.